Gündem

HDK: Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu derhal serbest bırakılsın

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Şenoğlu bu sabah gözaltına alındı

08 Kasım 2019 13:42

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, bu sabah evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan HDK, Şenoğlu'nun evine yapılan baskının gerekçesini Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet olarak açıkladı. AKP-MHP hükûmetinin muhalefeti ezmek ve görünmez kılmak için yapmadığı şey kalmadığı belirtirken, "Bu haksız, hukuksuz ve mesnetsiz gözaltının son bulmasını, Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu’nun ve gözaltına alınan tüm yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Halkların Demokratik Kongresi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu, sabaha karşı evinden gözaltına alındı.

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilgisine ulaşabildiğimiz Eşsözcümüzün evine yapılan şafak baskınına gösterilen gerekçe, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet!

"İktidar, hıncını “içeride” demokrasi mücadelesi yürütenlerden çıkarmaya devam ediyor"

AKP-MHP hükûmetinin muhalefeti görünmez kılmak, ezmek, kendisine yönelik herhangi bir itirazı örtbas etmek için yapmadığı şey kalmadı. Yenilgiye tahammülü olmayan bu faşist blok, sınırların içinde seçilmiş belediyelere kayyım atayarak halkın iradesini gasp etmeye girişti ilk olarak. Yetmedi, sınırların ötesine, Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal harekâtına girişti. Tüm dünya kamuoyunun basıncıyla baş edemeyip “adım adım her şeyini planladığı” işgal planından şimdilik vazgeçmek zorunda kalan siyasi iktidar, hıncını “içeride” demokrasi mücadelesi yürütenlerden çıkarmaya devam ediyor.

Kayyım atadıkları belediyelerin önüne bindirilmiş kıtalar taşıyarak halkın iradesine kara çalmaya çalıştılar, olmadı; halkın tamamına yakınının oylarıyla seçilen eşbaşkanlarımızı tutukladılar. Her güne yeni bir kayyım ve gözaltı haberiyle uyanıyoruz. Daha bu sabah 16. kayyım haberini de aldık. İpekyolu Belediyesi’ne kayyım atandı ve eşbaşkanları Şehzade Kurt ve Azim Yacan gözaltına alındı.

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu’nun gözaltına alınması, görüntüyü kurtaracak hukuki gerekçeler bulmaya bile zahmet edilmeden girişilen bu zincirleme saldırıların bir parçasıdır.

"AKP-MHP hükûmeti tükeniş ve çözülüş sürecini atlatamayacak"

AKP-MHP hükûmeti tükeniş ve çözülüş sürecini, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için Doğu ve Kuzey Suriye’de başlattığı savaşla da; muhalefeti bölme, Kürt halkını yalnızlaştırma ve demokrasi mücadelesi yürütenleri kriminalize etme operasyonlarıyla da aşamayacaktır.

Halkların Demokratik Kongresi ezilenlerin seslerini yükseltmesini suç olarak göstermeye ve halkların iradesinin gaspına yönelik girişimlere inat, halkların birlikte yaşamını ve mücadelesini örgütlemeye, yeni yaşam iddiasını savunmaya devam edecektir.

Bu haksız, hukuksuz ve mesnetsiz gözaltının son bulmasını, Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu’nun ve gözaltına alınan tüm yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.