Kültür-Sanat

Hayrettin Sönmez Resim Atölyesi'nin Bahar Karması Sergisi, 18 Mayıs'ta Galeri İdil'de açılıyor

16 öğrencinin eserlerinden oluşan sergi 18-30 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir

16 Mayıs 2019 19:07

Galeri İdil, Hayrettin Sönmez Resim Atölyesi'nin Bahar Karması Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Bahar Karması Sergisi'nin açılışı 18 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30'da gerçekleştirilecek. Atölye'de değişik dönemlerde resim eğitimi gören ve hâlâ devam etmekte olan 16 öğrencinin eserlerinden oluşan sergi 18-30 Mayıs tarihleri arasında izlenebilir.

1994 yılından beri Hayrettin Sönmez tarafından yürütülmekte olan atölye faaliyetlerinden yetişen sanatçılar, zaman zaman kişisel sergiler açıyor ve karma sergilere katılıyor. Yağlı boya, sulu boya, akrilik vb. teknikler uygulanan atölyenin amacı, uygulamada teknik becerinin sağlanmasının yanı sıra, görme olayının geliştirilmesi, ayrıntılardan bütüne ulaşabilme, resmin ruhunu, sanat anlayışını üstün bir teknikle gerçekleştirebilme, insanların güzel bir sanat ortamında bulunarak sanatı yoğun ve içselleştirerek yaşamalarının sağlanması. Sanatçı adayları eğitmenin kendi anlayışı ve tekniğinden yola çıkarak zamanla kendi teknik ve sanat anlayışını oluşturabiliyor.

Atölyenin geleneksel hale getirmeye çalıştığı Galeri İdil'de açılacak olan bu sergide zaman zaman profesyonel anlayışı yakalayabilen aşağıdaki sanatçıların çalışmaları yer alacak:

Sara Reyna, Ayşe Hüveyda Yiğit, Selin Barlas, Nagehan Çapin, Zafer Çokel, Banu Dilman, Gülay Düş, Nur Ece, Fatma Erinsel, Perihan Güler, Pembegül İnamlı, Cem Özerol, Semra Öztanık, Ani Pekküçük, Cavidan Tortum, Ahmet Usta.

Galeri, hafta içi her gün 11.00-19.00 ve cumartesi 11.00-17.00 saatleri arasında açık, pazar günleri kapalı olacak.