Yaşam

Hatay'da yaban keçisi avlayan kişiye 254 bin 912 lira cezası

05 Temmuz 2022 23:15

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan yaban hayatı geliştirme sahasında yaban keçisi avlayan kişiye, 254 bin 912 lira ceza uygulandı.
 
İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda avcılık yapıldığı ihbarı üzerine bölgede inceleme başlatan Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü; bir kişinin, yaban keçisi (capra aegagrus) avladığını tespit etti. 
 
Yaban keçisi avladığı tespit edilen kişiye 4 bin 912 lira idari para ve 250 bin lira tazminat cezası uygulanırken, tüfeğine de el konuldu.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; “Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimize gelen ihbar doğrultusunda, İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaban keçisi (capra aegagrus) avı yapıldığı tespit edilmiş olup, 4 ayrı sırt çantasında kemiklerinden sıyrılmış yaban keçisi eti ele geçirilmiştir. Hatay DKMP Şube Müdürlüğümüzce yaban keçisini avlayan H.V isimli kişiye, 4 bin 912 lira idari para cezası ve 250 bin lira tazminat cezası uygulanmıştır. Ayrıca tüfeğe de el konulmuştur” denildi. (DHA)