Gündem

Hasan Cemal: Türkiye demokrasiye layıktır, diktatörlüğe değil!

Hasan Cemal, Ekrem İmamoğlu'nu kutlayarak, "Yolun açık olsun, her şey çok daha güzel olacak!" dedi

23 Haziran 2019 21:21

T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı Hasan Cemal, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Türkiye demokrasiye layiktir, diktatörlüğe değil!" diyen Hasan Cemal, "Erdoğan'a 23 Haziran yenilgisini tattıran muhalefet blokunun oluşturulmasındaki -sessiz sedasız- rolünden dolayı en başta Kılıçdaroğlu'nu ve hapisteki Demirtaş'la HDP'yi, Akşener'i kutluyorum." dedi.

Değerlendirmelerini Twitter üzerinden yapan Hasan Cemal, saat 19.18'de "23 Haziran, İmamoğlu'yla muhalefetin büyük zaferi, Erdoğan'ın büyük yenilgisidir" dedi. Ardından İmamoğlu'nun İstanbul'u aldığını ve Erdoğan'ın çöküşünün hız kazandığını savunan Hasan Cemal, İmamoğlu'nun İstanbul zaferini, "Erdoğan için sonun başlangıcı" olarak nitelendirdi.

19.25'te, Erdoğan'a seslenen Hasan Cemal, "Bundan sonra ne yapsan nafile, bir daha dikiş tutturman imkansız" dedi.

Hasan Cemal 19.26'da ise muhalefete seslendi. 23 Haziran'ın, bir demokrasi bloğu oluşturmak için kritik bir dönüm noktası olduğunu belirten Hasan Cemal, "CHP'si ile, HDP'si ile, İyi Parti'si ile ve AKP'nin doğuracağı parti ya da partilerle kurulacak bir demokrasi ittifakı..." ifadesini kullandı.

Hasan Cemal değerlendirmesine şu sözlerle devam etti:

"Demokrasi, hukuk ve özgürlüğü yıllardır ayaklar altına almış bir rejimin seçim sandığında, millet oyuyla sona erdirilebileceğini Türkiye olarak bütün dünyaya göstermeliyiz; bunun için hep birlikte barış ve demokrasi ipine sarılmalıyız."

Türkiye'nin "diktatörlüğe değil demokrasiye layık olduğunu" belirten Hasan Cemal, Ekrem İmamoğlu'nu kutlayarak, "Yolun açık olsun, her şey çok daha güzel olacak!" dedi.

Cemal 19.28'de de "Erdoğan'a 23 Haziran yenilgisini tattıran muhalefet blokunun oluşturulmasındaki -sessiz sedasız- rolünden dolayı en başta Kılıçdaroğlu'nu ve hapisteki Demirtaş'la HDP'yi, Akşener'i kutluyorum" mesajını paylaştı.