Dünya

Harvard ve Yale takımlarının geleneksel futbol maçında iklim protestosu: Fosil yakıtlar gitmeli!

200'e yakın öğrenci ve mezun eylemci maçın devre arasında sahaya girdi

24 Kasım 2019 07:57

T24 Dış haberler

ABD'nin iki seçkin üniversitesi Harvard ve Yale'ın geleneksel futbol maçı bu yıl protestoya sahne oldu. Maçın devre arasında sahaya çıkan mezun ve öğrenci eylemciler iki okulunda fosil yakıta yaptıkları yatırımı bırakması çağrısı yaptı.

The Guardian'da yer alan habere göre Connecticut'ta düzenlenen futbol maçı sırasında 200'e öğrenci ve mezun Harvard ve Yale Üniversitelerinin fosil yakıta yaptığı yatırımların durdurulması için eylem düzenledi. Protesto destek gördüğü gibi maçı izlemeye gelen kalabalığın bir bölümü tarafından yuhalandı. 

Protestonun ardından maçın televizyondaki yayını kesildi. Güvenlik güçlerinin sahaya gelmesi üzerine protestocuların çoğu kendi istekleriyle sahadan ayrılırken kalanlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi sayısı henüz açıklanmadı.

İki okulun öğrencileri 2012 yılında okullarının iklim krizine neden olan benzin ve kömür şirketlerine yatırım yapmasını durdurmak için kampanya düzenlemişti. Üniversitelerin yönetimleri yatırıma devam edeceklerini eğer hissedar olurlarsa iklim hareketine yönelik düzeltmeler yapmak için daha çok şansları olacağını duyurmuştu.