Magazin

Hande Erçel'in dava açtığı fenomenden geri adım: Bazlama çok sevilen bir ekmek türüdür, güzelliğine teşbihte bulundum

Alp Kılınç'ın avukatı, müvekkilinin Anadolu'nun bağrından geldiğini ve bazlamanın hakaret ifade etmediğini belirtti

10 Eylül 2019 12:31

Sosyal medya fenomeni Lütfi Alp Kılınç, oyuncu Hande Erçel için ‘bazlama surat’ gibi psikolojik şiddet içeren ifadeler kullanmasının ardından hakkında açılan 15 bin TL’lik manevi tazminat davası üzerine, avukatı tarafından hazırlanan açıklamayı Instagram ve Twitter hesaplarından paylaştı.

Kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ifade eden Avukat Muazzez Görkem Büyükgövez, müvekkilinin ‘’Anadolu’nun bağrından kopmuş biri olduğunu’’  ve ‘’bazlama ekmeğinin çok sevilen bir ekmek türü, bir nimet olduğunu’’ ifade etti.

Müvekkilinin ‘bazlama surat’ ifadesini ‘’Hande Erçel’in herkesçe malum olan yüz güzelliğine teşbihte bulunmak amacıyla’’ kullandığını söyleyen avukatın açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

‘’Kamuoyunun bilgisine;

Son günlerde bir kısım medya tarafından gündeme düşürülen ve müvekkilin şahsına dair Sn. Hande Erçel’e yönelik olarak sosyal medya platformunda kullanmış olduğu ‘’Bazlama Surat’’ benzetmesi ile ilgili kamuoyu yanlış yönlendirilmekte, müvekkil sosyal medya başta olmak üzere kamuoyu tarafından linçe maruz bırakılmak istenmektedir. Müvekkilim sosyal medya fenomeni olup hatrı sayılır bir kitle tarafından takip edilmektedir. Paylaşımların çoğu gündeme dair durumların ve kişilerle ilgili yorumların mizah ile yoğrulup takipçi kitlesinin beğenisine sunulmasından ibarettir.

Müvekkilim  doğduğu, büyüdüğü yöre itibariyle Anadolu’nun bağrından kopmuş biri olup, bazlama ekmeğinin çok sevilen bolca tüketilen bir ekmek türü, yani bir nimet olmasından ötürü Sn. Hande Erçel ile ilgili olarak ‘Bazlama surat’ ifadesini kullanmıştır.

Bu ifade asla hakaret amaçlı kullanılmamış olup Sn. Hande Erçel’in herkesçe malum olan yüz güzelliğine esprili bir şekilde teşbihte bulunulmuştur.

Ülkemizin kültürel mozaiği sonucu buna benzer övücü ifadeler (eşek gözlü, köfte dudaklı vb.) sık sık kullanılmakta olup, müvekkilin ‘Bazlama surat’ benzetmesinin kamuya mal olmuş tanınan bir kişi tarafından hakaret kabul edilmesi tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır.

Öte yandan Alp Kılınç’ın Twitter’daki bir önceki paylaşımı ‘’ Böbrek ihtiyacı olan var mı bana ulaşsın ben bu parayı ödeyemem.’’ şeklindeydi.

TIKLAYIN: Hande Erçel'den 'Bazlama surat' yorumuna 15 bin liralık tazminat davası