Magazin

Hande Doğandemir: Enerjim çok kıymetli, intikam için harcayamam

"Kadınlara tek bir gün üzerinden değer biçme durumunu çok sevmiyorum"

02 Mart 2019 08:54

Oyuncu Hande Doğandemir, intikam almak gibi bir duygusu olmadığını söyledi. "Benim hayatım, zamanım, enerjim çok kıymetli. Böyle bir şey için harcayamam" diyen oyuncu Doğandemir, "İntikam çok büyük bir yük. Kendimde öfke, intikam, nefret gibi güçlü ve negatif duyguları taşımamaya karar verdim. Affetmeyi, bu nefretten özgürleşmeyi öğrenince çok hafifledim" diye konuştu.

Hürriyt'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtlayan Hande Doğandemir, hayatındaki en büyük yüzleşmeyi kendisiyle yaşadığını anlatarak, "Çünkü bazen hayatta kabul edemeyeceğin şeyler yaşarsın, haksızlık olarak gördüğün, hazmedemediğin... Ne zaman ki kendinle ve tüm olanlara verdiğin tepkilerle yüzleşirsin, en zoru başarmış olursun" dedi.

Türkiye'nin kocaman bir depresyonun içinde olduğunu düşündüğünü ifade eden Doğandemir, "Teknolojinin hayatımıza bu kadar hâkim olmasıyla çok yalnızlaştık. Sosyal medyada müthiş bir acımasızlık ve kötülük görüyorum. O kadar acımasızca eleştiriler okuyorum ki hem kendime hem meslektaşlarıma üzülüyorum. İnsanlar empatiden, sevgiden, anlayıştan yoksun... Üretilen hiçbir şeye saygısı olmayan, sadece kendi mutsuzluğunu ve çaresizliğini bulaştırmaya çalışan, oturduğu yerden ahkâm kesen, ahlak dersi veren bir topluluk.... Bu şiddete karşı ne yapabiliriz, gerçekten bilmiyorum" sözlerini kaydetti.

Yaklaşan 8 Mart Kadınlar Günü'ne ilişkin olarak da konuşan oyuncu, "Kadınlara tek bir gün üzerinden değer biçme durumunu çok sevmiyorum. Kadının toplumdaki yerini değiştirecek algıyı yaratma konusunda da zorlanıyoruz. Çünkü çok güçlüyüz, zekiyiz, üretkeniz; önemli olan bunun farkına varabilmek" dedi. Doğandemir öte yandan devamında Oscar kazanmış filmlerdeki kadın karakterlerin erkeklere oranla knouşma sürelerinin azlığını örnek göstererek duruma tepki gösterdi.