Dünya

"Hamile bir kadına sipariş ettiği alkollü içecek yerine alkolsüz kokteyl veren garson işinden olabilir"

27 Temmuz 2019 13:32

T24 Dış haberler

Bir kokteyl barda garson olarak görev yapan kadın, "hamile bir müşteriye gizlice alkolsüz kokteyl servis ettiği" için işinden olabileceğini belirtti. 

Reddit'te yer alan bir paylaşımda geçen günlerde başına gelen olayı paylaşan garson, bu hafta çalıştığı bara bir grup kadın geldiğini ve menüden içki ısmarladığını ifade etti. Garson, kadınlardan birinin hamile olduğunu duyduğunu ancak yine de ilk kokteyli servis ettiğini, hamile kadın tekrar alkollü içecek sipariş edince de gizlice bar çalışanına kokteyllerden birini alkolsüz yapmasını söylediğini aktardı. 

Garson, adisyonu masalarına götürdüğünü ancak içkilerden bazılarının yanında parantez içinde "alkolsüz" ifadesinin yer aldığını belirtti. Müşterilerin hesabı öderken bu durumu fark etmediğini ve "iyi bir bahşiş bıraktığını" ifade eden garson bardan çıkan kadınların otoparkta konuşmaya başladığını belirtti. Reddit'teki paylaşıma göre hamile kadın kısa süre sonra adisyondaki ifadeyi fark edip bara geri döndü. Garson, müşterinin bara döndükten sonra adisyondaki ifadenin kokteylin alkolsüz olduğunu temsil ettiğini öğrendi ve verdiği bahşişi geri istediğini aktardı. Reddit kullanıcısı, hamile kadının bu gelişmeden sonra patronuyla konuştuğunu aktardı.

Paylaşımda yer alan ifadelere göre durumu öğrenen müdür garsonu içeri çağırdı ve sert bir şekilde tepki gösterdi. Garson, müdürün kendisiyle ilgili bir karar verene kadar takvimden çıkarılacağını aktardı.

Reddit kullancıları garsonun yaptığı şeyin doğru olup olmadığıyla ilgili fikir ayrılığı yaşadı.