Magazin

Haluk Levent: İzmir'de konser vereyim, yanan yerlere hep birlikte ağaç dikelim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Levent'in çağrısına destek verdi

20 Ağustos 2019 11:45

Ünlü sanatçı Haluk Levent, İzmir'deki orman yangınının ardından bölgeyi yeniden yeşillendirmek için 30 Ağustos'ta ücretsiz konser çağrısı verdi. Orman Bakanlığı'nın bölgeyi ağaçlandırma konusunda söz vermesini isteyen Levent, İzmirlilere yanan bölgeye ağaç dikme çağrısında bulundu. Levent'in çağrısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den destek geldi. 

Soyer, “Yanan alanların 1 metrekaresini bile imara açmayacağız” sözünü vermişti.

İzmir'de devam eden orman yangını nedeniyle "İzmir’in her tarafı yanıyor! Tamir etmek zaman alacak. Ben bir konser vereyim İzmir'e 30 Ağustos’ta. Ücretsiz. Bütün İzmir o konserde buluşalım. Konuşmalar planlar yapalım. Orman Bakanlığı'ndan söz alalım. Sonra tüm İzmirlilerden söz alalım. Dikelim fidanları en uygun anda" yazılı tweet atan ünlü sanatçı Haluk Levent'e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den destek geldi.

Levent, bunun üzerine, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili Tunç Soyer tweetimi görmüş. '30 Ağustos’ta seni tüm İzmir bekliyor' dedi. Seferberlik başlatacağını söyledi. Hep birlikte planlar yapacağız. Hep birlikte başaracağız yanan her bölgeyi iki kat yeşillendireceğiz" yazdı. Levent'in tweetini Başkan Soyer de retweet'ledi. 

TIKLAYIN - İzmir'deki orman yangınını söndürme çalışmaları üçüncü gün de devam ediyor

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ormanlık alanda pazar günü başlayan yangını söndürme çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. Yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alabilmek için gece boyu çalışan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek vermeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün gece yaptığı açıklamada meteorolojik koşullar el verirse yangının bugün öğle saatlerine doğru kontrol altına alınabileceğini bildirmişti.