Yaşam

Haluk Levent, ihtiyacı olan ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılama çağrısı yaptı; ünlülerden destek geldi

30 Mart 2020 00:24

Haluk Levent’in Koronavirüs salgınında yardım çağrısına yanıt veren birçok futbolcu ve sanatçı, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla maddi destekte bulundu.

Sosyal sorumluluk projeleri ile tanınan ve Türkiye'de birçok kişiye Ahbap Derneği aracılığıyla yardımcı olan Haluk Levent, Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ailenin aylık temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile bu harekete herkesi davet eden ve bu dönemlerin dayanışma günü olduğuna dikkat çeken Haluk Levent, "Ben sizlerden daha hayırsever değilim. Sadece daha koordineliyim. Gelin Ahbap'ları siz de kucaklayın. Gün dayanışma günüdür! Bireysel değil hep birlikte hareket edelim. Sizi seviyoruz ve bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Yapılan çağrıya birçok sanatçı ve sporcu arka arkaya destekte bulundu.

Spor camiasından destek 

Haluk Levent'in çağrısının ardından spor camiasından Cenk Tosun, Caner Erkin, Umut Nayir, Mehmet Topal, Mert Günok, Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül, Enes Ünal, Emre Kılınç, Fatih Aksoy, Atakan Akkaynak gibi birçok futbolcu, maddi destekte bulunduklarını açıkladı.

Futbolcular, çok sayıda ailenin 2 aylık temel gıda masraflarını karşılamak için harekete geçti. Sosyal medya üzerinden destek çağrısı yapan sporculara Haluk Levent de tek tek teşekkür etti. Ayrıca A Milli Basketbol Takımı Genel Menajeri Kerem Tunçeri ve Milli Atlet Yasmani Copello da kampanyaya destek verdi.

Haluk Levent: Şimdiden 10 bin aileye ulaştık

Haluk Levent, "10 bin işinden gücünden olmuş, çalışamayan aileye 2 aylık gıda yardımı yapıyoruz. Bütün sanatçılar ellerinden geleni yapıyorlar. Gıda paketinin 2 aylık maliyeti 300 TL. Aslında daha fazla ama biz indirimler de yaptırdık; un, şeker, mercimek, Türk kahvesine kadar her şeyi koyduk elimizden geldiğince. Türkiye'nin birçok sanatçı ve futbolcusu katıldı. Biz 2 bin aile hedefledik ama şimdiden 10 bin aileye ulaştık. Gıda firmaları ve kargolarla anlaştık. Ahbap Derneği'ne yatırılan paraların tamamı 1 hafta içerisinde bu firmalarla birlikle bize başvuran ailelere gönderilecek" diye konuştu.

Murat Boz, 'Dayanışma günleri' kapsamında tam 1000 ailenin 2 aylık gıda paketi ihtiyacını karşılamak istediğini açıkladı. Boz'un yanı sıra Seda Sayan, 360 ailenin 2 aylık gıda paketi ihtiyacını karşılamak istediğini duyurdu. Aras Bulut İynemli ve Hande Yener de 100 ailenin 2 aylık gıda paketi ihtiyacını karşılamak istediklerini ifade etti.