Kültür-Sanat

Haluk Bilginer, 'Şahsiyet' dizisini böyle anlatmıştı

"Bildiğimiz seri katil hikâyesi değil; adam kahraman da değil, tipik psikopat da"

26 Kasım 2019 12:09

Aktör Haluk Bilginer, puhuTV'de yayınlanan 'Şahsiyet' dizisinde canlandırdığı Agâh Beyoğlu karakteriyle 'en iyi erkek oyuncu' dalında Uluslararası Emmy Ödülü'ne layık görüldü.

Bilginer, prestijli ödüle layık görüldüğü rolü oynadığı diziyi Hürriyet'ten Çınar Oskay'a anlatmıştı. Tecrübeli oyuncu, 'Şahsiyet' dizisi için "Beni çok heyecanlandıran ve benzerleriyle karşılaşmadığımız bir senaryo. Bildiğimiz seri katil hikâyesi değil. Adam kahraman da değil, tipik psikopat da. Yok olması gereken insanların listesini yapmış. Alzheimer olunca nasıl olsa unutacağım diye başlıyor sırayla… Şahane bir kara komedi/gerilim. Hakan Günday çok iyi yazmış, Onur Saylak da çok iyi çekiyor" demişti.

Bilginer, Oskay'ın kendisinin de geçmişte rol aldığı 'Ezel' dizisi kalitesinde bir dizi görüp görmediğini de sorduğunda, "Kalite düşüyor, senaryo tavsıyor. Yakın planlar; ben sana baktım, sen bana baktın. Çayı koy, demlensin, hâlâ birbirlerine bakıyorlar! Bence televizyonun geleceği internette. BluTV, Puhu TV… ‘Şahsiyet’te bölümler 60’ar dakika. Dünya standardı dramada maksimum bir saat, genelde 45 dakika. Sitcom’da 25 dakika. Türkiye’deyse 150 dakika!" demişti.

puhuTV'de yayınlanan Şahsiyet dizisinde Bilginer, kendisine Alzheimer tanısı konulduktan sonra yıllardır ertelediği bir cinayeti işlemeye karar veren Agâh Beyoğlu karakterini canlandırmıştı. Onur Saylak'ın yönettiği 12 bölümlük dizide Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memilli, Müjde Ar ve Hümeyra gibi iisimler de rol alıyordu.