Gündem

ABD'de yargılanıp ceza alan Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü oluyor!

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı, ABD'de 32 ay hapis cezasını tamamlamasının ardından temmuz ayında Türkiye'ye dönmüştü

21 Ekim 2019 18:17

İran'a yönelik ABD yaptırımlarını deldiği iddiasıyla ABD yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın yeni görevi açıklandı. Berat Albayrak tarafından paylaşılan Twitter mesajında "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadeleri kullanıldı. 

TIKLAYIN: ABD'de Halkbank hakkında iddianame hazırlandı

TIKLAYIN: Cüneyt Özdemir'in iddiası: ABD'deki Halkbank davasında sanık koltuğuna, Erdoğan'ı oturtacaklar!

Mehmet Hakan Atilla kimdir?

Mehmet Hakan Atilla, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimine yine burada devam eden Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Tahsilini tamamlamasının ardından 1995 yılında Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Atilla, daha sonra Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı. Atilla son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

2007-2011 yılları arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Mehmet Hakan Atilla, 2011'den sonra Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Hakan Atilla’nın 23 Mart 2017 tarihinde ABD’ye Halkbank adına görevli olarak gelmesinin ardından Reza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davada tutuklu yargılandı. Atilla, davada 32 ay hapis cezasını tamamlamasının ardından 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye döndü.