Gündem

HaberTürk yazarı Yılman'dan Gezi davası tepkisi: Nasıl bir hukuki garabettir bu ve neden!

11 Kasım 2019 13:34

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, 16 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı Gezi davası hakkında tepki gösterdi. Davanın başından itibaren hukuksuz dinlemelerin delil sayıldığını, iddianameyi hazırlayan isimlerin FETÖ nedeniyle yurt dışına kaçtığını hatırlatan Yılman, "Nasıl bir hukuki garabettir bu ve neden?" diye sordu.

"Gezi Davası’nın dayanağı, temeli olan dinleme kararları nedeniyle bu FETÖ’cüler 'hukuka aykırı' dinleme kararı vermekten dolayı yargılanıyorlar" diyen Yılman HaberTürk'teki yazısında,"Yani yargımız bir taraftan; 'Bu dinlemeler usülsüz ve hukuka aykırı!' deyip kararı veren savcı ve hâkimlere dava açıyor. Ama diğer taraftan da hukuka aykırı dediği o dinleme kararını kanıt/delil sayıp Gezi Davası’nda yargılanan insanları suçluyor!" diye yazdı.

Yılman'ın "Yok böyle bir hukuki garabet!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

(...) Savcı Muammer Akkaş gizlice izleme/dinleme kararını kendi adamlarından olmayan yani FETÖ’cü olmayan Bekir Altun’un nöbetinde talep etmek istemediği için nöbet çizelgesine göre hareket ediyor.

Ve dinleme devam ediyor olmasına rağmen 11.10.2013 tarihinde 19.10.2013 tarihinden itibaren dinlemenin 1 hafta süreyle uzatılmasını talep ediyor.

Neden çünkü mevcut dinleme biter bitmez nöbetçi olacak hakim Bekir Bey. Ondan böyle bir usülsüzlük talep etmesinin mümkün olmadığını bildiği için talebini Menekşe Uyar’ın nöbetçi olduğu güne denk getiriyor.

Ve istediğini de alıyor. Yani önceki kararla alınmış dinlemelerin süresi bitmeden 10 gün sonranın iznini de istediği şekilde çıkartıyor.

Vee işte savcı hakimlerin danışıklı dövüş yaptıkları bu kumpas FETÖ’cü organize çete olduklarına bariz ispat olduğu için de Muammer Akkaş, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırlanıyor...

Ve Gezi Davası’nın dayanağı, temeli olan bu dinleme kararları nedeniyle bu FETÖ’cüler “hukuka aykırı” dinleme kararı vermekten dolayı yargılanıyorlar...

Daha anlaşılır yazayım...

Yani yargımız bir taraftan; “Bu dinlemeler usülsüz ve hukuka aykırı!” deyip kararı veren savcı ve hâkimlere dava açıyor...

Ama diğer taraftan da hukuka aykırı dediği o dinleme kararını kanıt/delil sayıp Gezi Davası’nda yargılanan insanları suçluyor!

FETÖ’cüleri hukuksuzluk yapıp insanları gizlice dinlediklerine dair o belgeyi ve yargılama esnasında bu kumpasa bire bir şahitlik edenlerin ifadelerini de ekte sunuyorum dikkatinize...

Yazının tamamı için tıklayın