Gündem

HaberTürk yazarı Par: Meğer Hulusi Akar’ı pek tanımıyormuşuz

16 Haziran 2022 12:37

 EFES 2022 Tatbikatı'na katılan HaberTürk gazetesi yazarı Kübra Par, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ilişkin olarak,  "Röportajımız boyunca konular bağlamında özel anekdotlar anlattı, geçmiş hatıralarına daldı. Espriler yaptı. Meseleleri daha derin kavrayabilmemiz için perde arkası bilgiler paylaştı. Yazılmaması koşuluyla anlatılan bu renkli bölümleri dinlerken içimden 'Meğer Hulusi Akar’ı pek tanımıyormuşuz' dedim." yorumunu yaptı. 

Par yazısında, "Tüm bu detayları aslında asker-medya ve asker-siyaset ilişkilerindeki köklü değişimi yansıtması bakımından çarpıcı bulduğum için anlatıyorum. Bir zamanlar kuvvet komutanlarının siyasete ne kadar müdahil, basına demeç vermeye ne derece istekli ve gazetecilerle nasıl bir yakın temas içinde olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Şimdiyse adeta ifrat-tefrit durumu söz konusu. Komuta kademesindeki komutanlarımızı tanımıyoruz bile… Bu durumun anlaşılabilir birkaç sebebi var. 15 Temmuz travması sonrası Türkiye askeri vesayeti tam manasıyla geride bırakmış görünüyor. TSK, sivil siyasetin emrinde ve görev sınırları içinde davranmayı özümsemiş durumda." düşüncesini dile getirdi.

Par şu ifadeleri kullandı: 

"Bir başka önemli faktör de daha önce Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olmasıyla bir nevi iki şapkanın birleştirilmiş olması. Akar, karizmatik kişiliği ile milli savunmanın hem askeri hem sivil tarafını güçlü biçimde temsil ediyor. TSK’nın geçmişte olduğu gibi siyaset ve medya tarafına etki etmesine alan açmıyor. Fakat tüm gezi boyunca benim için en büyük sürpriz dışarıdan sert bir profil çizen Bakan Akar’ın aslında hoşsohbet ve sıcak bir kişiliği olduğunu keşfetmekti. Törenlerin ardından Özdere Kampı’ndaki konutunda buluştuk ve 2 saati aşkın süre konuşma imkânı bulduk.

Tatbikat sabah çok erken saatte başladığı için bizim gibi o da uykusuzdu. Buna rağmen son derece enerji dolu ve samimi bir havada karşıladı bizi.

Röportajımız boyunca konular bağlamında özel anekdotlar anlattı, geçmiş hatıralarına daldı. Espriler yaptı. Meseleleri daha derin kavrayabilmemiz için perde arkası bilgiler paylaştı.

Yazılmaması koşuluyla anlatılan bu renkli bölümleri dinlerken içimden “Meğer Hulusi Akar’ı pek tanımıyormuşuz” dedim."