Ekonomi

HaberTürk yazarı Karaca: Dikkatli bakan biri Bodrum’un pek çok yerinin Çınarcık’a döndüğünü anlar

"Bodrum’un yerlisi de kendisine barınacak yeni mahal bakıyor"

11 Ağustos 2022 16:05

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Tatile çıkmak istediğimizde de çıkardık. Zorlanmazdık, bu iş için özel olarak para biriktirmezdik.Ama geçen yıl ve bu yıl özellikle çıkmak istedik. Şeytan dürttü de dürttü. Sanırım 'Hayır hayır biz hala orta sınıfız, tatile çıkabiliriz'i kendimize kanıtlamak istedik. Bedeli ağır oldu. Anladık ki, karı koca çalışan bir ailenin lükse kaçmayan ama standardı düşürmeyen bir tatil yapması artık iyiden iyiye lüks olmuş. Bodrum’da geçirdiğimiz beş gün boyunca kaldığımız apartta ve yürüdüğümüz sokaklarda hiç Türk turiste denk gelmedik desek yeridir." değerlendirmesini yaptı.

Karaca yazısında, "Sokaklar oteller kalabalık ama İngiliz, Alman, Hollandalıların yanı sıra bu yıl çocuklarının ismi Emir Abdullah vs olan kendi aralarında Fransızca konuşan Cezayirliler, Tunuslular, İranlılar ve ziyadesiyle seküler Araplar da vardı. Ve ilçede yeni konut, site, otel inşaat alanları çok ama çok artmış. Yeni yerleşimciler de öyle. Zaten bozulma çok bariz. Yalıkavak, Gümüşlük hâlâ güzel ama diğer yerler öyle değil. Dikkatli bakan biri Bodrum’un pek çok yerinin Çınarcık’a döndüğünü anlar." değerlendirmesini yaptı. 

Karaca şu  ifadeleri kullandı:

"Bodrum’un yerlisi de kendisine barınacak yeni mahal bakıyor. Kimle konuşsak insanlar mütemadiyen ilçenin altyapısının bu kalabalığı, bu ölçüde insan akınını epeydir kaldıramadığından yakınıyor.Sık sık elektrik kesintileri yaşandığını, otellere, apartlara elektrik vermek için yerli ahaliye günde birkaç saat elektrik verildiği konuşuluyor. İnsan duydukları karşısında kulaklarına inanamıyor. Turizm buysa olmaz olsun, diyecek noktaya gelebiliyorsunuz."