Spor

Guardiola: 3-4 gün önce Liverpool şampiyondu...

"Sakin olmaya çalışıyoruz ve sürprizler olabilir"

06 Şubat 2019 22:39

Manchester City Menajeri Pep Guardiola, ligin nabzını tuttu ve takımıyla birlikte Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United ve Chelsea'nin de şampiyonluk adayı olduğunu söyledi. Yarışın sık değiştiğine vurgu yapan Guardiola, "3 veya 4 gün önce her şey bitmişti. Liverpool şampiyondu, şimdi lider olabiliriz" dedi.

Premier Lig'de son şampiyon Manchester City'nin menajeri Pep Guardiola, ligin bitimine 13 hafta ligin nabzını tuttu. Bugün oynanacak maçta Everton'ı yendiği takdirde maç fazlasıyla da olsa Liverpool'un önüne çıkacak olan City'nin çalıştırıcısı, şampiyonluk adayı olarak Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United ve Chelsea'yi de gösterdi.

Alınacak 39 puan olduğunu kaydeden İspanyol teknik adam, "9 veya 10 puan gerideyseniz bu çok fazla değil. Tottenham'ın asla şampiyon olamayacağını söyledim. United her hafta kazanarak geliyor ve onlar da yarışta olacaklar. Şu anda puan tabelasına bakıyoruz ve ilk iki sırayı hesaba katıyoruz. Onlan sonrakilere bakmıyoruz. Chelsea üst üste maçlar kazanıp yarışın içine girebilir" diye konuştu.

3 Ocak'ta Liverpool'u yendikleri maça kadar rakipleri ile aralarında 7 puan fark olan City'nin teknik patronu yarışla ilgili yorumlara devam ederken, "3 veya 4 gün önce her şey tamamdı ve Liverpool şampiyondu, şimdi biz liderliği alabiliriz. Sakin olmaya çalışıyoruz ve sürprizler olabilir. Her maçı kazanmak takımlar için zor olacak. Yarışta olmayan takımlar bile zorluklar çıkarabilir" dedi.