Dünya

Greta Thunberg trenin 'aşırı kalabalık' olduğunu vurguladı, demiryolu şirketi "Birinci sınıftaki seyahatinden de bahsetseydin keşke" dedi

16 Aralık 2019 08:08

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, kullandığı demiryolu şirketi için yaptığı 'aşırı kalabalık yolculuk' paylaşımının ardından Alman şirketten eleştiri aldı. Şirket, Thunberg'e yazdığı yanıtta yorumları için teşekkür etti fakat "Birinci sınıf seyahat ederken ekibimizin seninle ne kadar iyi ilgilendiğini de belirtsen daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı. 

Thunberg, İtalya'da katıldığı bir iklim protestosunun ardından İsveç'e ailesiyle Noel kutlamaya bir Alman demiryolu şirketi aracılığıyla gitti. Thunberg seyahatinin ardından sosyal medyada trenden bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı "Almanya içinde aşırı kalabalık trenlerde seyahat ediyorum. Ve sonunda eve dönüş yolundayım!" 

Thunberg'in yerde oturduğu 'aşırı kalabalık' paylaşımının ardından demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB) önce genç iklim aktivistinden özür dileyen bir paylaşım yapsa da kısa süre içinde bu paylaşım silindi. Şirketin yaptığı ikinci açıklamada ise Thunberg'e birinci sınıfta seyahat ettiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sevgili Greta. İklim krizine karşı mücadelede biz demiryollarını desteklediğin için teşekkür ederiz. Cumartesi günü bizimle seyahat ettiğin için mutluyuz fakat aynı zamanda birinci sınıfta seyahat ederken ekibimizin sana karşı arkadaşça ve sıcak davranışlarından da bahsetsen daha iyi olurdu" 

"Aşırı kalabalık trenler demiryoluna talebin fazla olduğuna dair güzel bir işaret"

DB, Greta Thunberg'in Kassel ve Hamburg şehirleri arasında birinci sınıfta seyahat ettiğini söylerken Thunberg şirkete yanıt vererek 'aşırı yolcu almakla' eleştirdiğini düşünen şirketin aşırı tepki verdiğini belirtti. Thunberg şirketin iddialarına rağmen sadece Göttingen şehrinden itibaren 2 saat oturabildiğini söyledi. Thunberg, "Problem yok zaten olduğunu da söylemedim. Aşırı kalabalık trenler demiryoluna talebin fazla olduğuna dair güzel bir işaret" dedi. 

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, karbon salınımına pay vermemek için seyahatlerini demiryolu, deniz yolu gibi şekillerde gerçekleştiriyor.