Dünya

Greta Thunberg, Donald Trump'ı kendi sözleriyle vurdu: Parlak bir geleceği iple çeken mutlu bir yaşlı adama benziyor

21 Ocak 2021 10:12

T24 Dış Haberler

İklim krizini ciddiye almayan bir tutum sergileyen eski ABD Başkanı Donald Trump'la daha önce sık sık atışan iklim aktivisti Greta Thunberg, Trump'a kendi sözlerini hatırlatan bir veda mesajı yayımladı. Trump'ın daha önce kendisi hakkında "Parlak ve güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir genç kıza benziyor" ifadelerini aynen kullanan Thunberg "Parlak güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir yaşlı adama benziyor" dedi.

18 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, Twitter hesabından Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldığı kareyi paylaşarak "Parlak güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir yaşlı adama benziyor. Gördüğüme sevindim!" yazdı. 

Trump, 2019 yılında Thunberg'in, "İnsanlar acı çekiyor, insanlar ölüyor, bütün ekosistem çöküyor. Kitlesel yok oluş ile karşı karşıyayız ve siz hâlâ para ve sonsuz ekonomik büyüme hakkında peri masallarından bahsediyorsunuz" ifadelerini içeren Birleşmiş Milletler konuşmasını paylaşmış ve Greta için "O parlak ve güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir genç kıza benziyor. Gördüğüme sevindim" yazmıştı. 

ABD Başkanı Joe Biden, iklim kriziyle mücadeleyi yeni yönetimin öncelikleri arasında ilk sıralara koydu. Göreve başladığı gün ABD'yi Paris İklim Anlaşması'na döndüren Biden, ülkedeki tartışmalı Keystone petrol boru hattı proje ruhsatını da iptal etti. Thunberg, boru hattının iptaliyle ilgili daha önce "Güzel bir başlangıç" yorumunu yapmıtşı.