Gündem

Göreve getirilirken "Erdoğan’ın temsilcisiyim” diyen rektör, görevden alınınca "Mardin'e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır" dedi

22 Ağustos 2019 19:40

Referandum sürecinde 'evet' propagandası yapması ve 'Arap şeyhi gibi' giyinmesiyle gündeme gelen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça görevinden alındı. Ağırakça, göreve getirilirken "Ben Erdoğan’ın Mardin temsilcisiyim” sözlerinin ardından, görevden alınmasıyla "Mardin'e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar atandı. Özcoşar'ın atanmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yer aldı. Eski rektör Ahmet Ağırakça ise atamayla ilgili olarak, Erdoğan’a yanlış bilgi verildiğini ifade ederek "Mardin'e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır" yorumunda bulundu.

Özcoşar Twitter hesabından, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunuyorum. Rabbim bizi kendisine ve bize güvenenlere mahçup etmesin, üniversitemize hizmet etmeyi nasip etsin" dedi.

Bir önceki rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise atamayla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı'na yanlış bilgi verildiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımıza verilen yanlış bilgiler sonucu Merdin'e en son tayin edilecek adam rektör olarak tayin edilmiş bulunmaktadır. Mardin'e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır. Bu hatadan nasıl dönülecek bilemiyorum. Geçmiş olsun"

Görevi sona eren ve yeniden atanmayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça attığı twitter mesajını daha sonra sildi.

‘Erdoğan’ın Mardin temsilcisiyim’

Ahmet Ağırakça atandığı dönemde, “Ben Erdoğan’ın Mardin temsilcisiyim” diyen Ağırakça, Arap şeyhleri gibi giyinip, sosyal medyada fotoğraflarını paylaşmış ve “Rektör ve akademisyenler için kep değil, sarık daha uygundur, sayın rektör arkadaşlarıma arz ederim” ifadelerini kullanmıştı.