Gündem

Gökhan Özoğuz’dan Bakan Pakdemirli’nin 'Vizontele' benzetmesine tepki

Bakan Pakdemirli, yangın söndürme uçakları ile ilgili açıklamasında Vizontele filmi benzetmesi yapmıştı

22 Ağustos 2019 17:37

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangın söndürme uçakları ile ilgili açıklamasında Vizontele filmi benzetmesi yapmasına tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’deki korkunç yangın sırasında kullanılmayan yangın söndürme uçaklarının 3’ünde motorun olmadığını, diğer üçünün de yağ kaçırdığını söylemişti.

Bugün bir kez daha kameraların karşısına geçerek açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Hükümetimize siyasi saldırı var. 20 tane uçak nerede? Üç tane uçağın motoru yerinde kuşlar yuva yapmış, motor yok. Vizontele filmindeki gibi” diyerek THK’nin verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmediğini belirtti.

Athena Gökhan’dan tepki

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösterdi. Gökhan tweetlerinde şu ifadeleri kullandı:

Trajikomik durum sayın Pakdemirli ;
Ne yapalım bırakalım yansın mı Ormanlar?
Uçakların o halde olması kimin ihmalkarlığı?
İstanbul yansa aynı cümleler kurulacak mıydı?

İşte Bakanların yaklaşımları böyle olunca duyarsızlığa itilebiliyor halkın cüzi bir kısmı. Ne üzücü!

Hayır onca orman yanmış Vizontele’den şakalı örnek verecek kadar duyarsız bir açıklama olması ne üzücü!

Ben çok üzülüyorum devlet ricalinde böyle dialoglar olduğunda.
Ülkemin kontrolünü, yönetimini sahipsiz hissettiriyor."

Ne olmuştu?

Bakan Pakdemirli, "Bugünkü şartlar itibarıyla THK’de olan uçaklar 6 tane var. 3’ünde motor yok, 3’ünün faal olduğu söyleniyor, birinin faal olmayacağını var saymak lazım. Sadece birinin yakıt almaya gittiğini düşünseniz, bir ring kurma durumu maalesef yok. Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor" açıklamasının ardından dün THK uçaklarının uçuş sertifikaları ve uçakların teknik özelliklerini içeren belgeler ortaya çıktı.

Belgelere göre uçaklar Bakan Pakdemirli'nin "Uçak 4 ton su alıyor, helikopter 2.5 ton" iddiasının aksine 5,5 ton su alabiliyor. Ayrıca "uçmaz" denilen uçakların 3'nün Sivil Havacılık Kurumu tarafından verilmiş 2020 yılına kadar geçerli sertifikaları bulunuyor.

Üst düzey bir THK yetkilisi de, “Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor” dedi.