Gündem

Gökçe için adalet çağrısı yapılmıştı; savcı mütalaasını değiştirerek ceza istedi

05 Kasım 2019 13:16

Çocukluğunu geçirdiği Kınalıada'da, Kınalıada Hababam Pansiyon işletmecisi tarafından  tecavüze uğradığını ileri süren Gökçe ve yakınları dava süreci için dayanışma çağrısında bulunmuştu. Cinsel saldırı davasında 5. duruşma bugün görüldü. Karar verilmesi beklenen duruşmada savcı değişti. Savcı, sanığın "nitelikli cinsel saldırı"dan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.

Sanık cinsel saldırı sonrası yapılan şikâyetle gözaltına alınmış 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Adli Tıp Kurumundan verilen rapor ise cinsel saldırının varlığına işaret ediyor. Dosyada yer alan psikolojik rapor, darp raporu ve tanık ifadeleri de Gökçe'nin beyanlarını doğrular nitelikte.

Dayanışma için kadınlar, avukatlar ve kadın dernekleri İstanbul Anadolu Adliyesi'ne geldi.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, avukat Rozerin Seda Kip ve diğer katılan vekilleri dosyadaki kapalılık kararının kaldırılmasını ve dosyanın aleni olarak görülmesi talebinde bulundu.

Dosyaya bakan ve beraat yönünde mütalaa veren savcının değişmesiyle yeni savcı, duruşmada sanığın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme yargılamanın açık yapılmasına karar verirken, Cinsel Saldırıyla Mücadele Derneği'nin davaya müdahillik talebi de kabul edildi. Tutukluluk kararı vermeyen mahkeme davayı 20 Kasım'a erteledi.

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında, kadınların hiçbir zaman yalnız olmadığını ve bugün davada bunu gördüklerini kaydeden avukat, "Dayanışan benimle birlikte burada olan hem avukatlara hem de kadın derneklerine çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki celse 20 Kasım’da. Esas hakkındaki savunmalarla beraber bizler, dosyamızda mevcut bulunan delillerle dosyayı ibraz edeceğiz. Karar duruşmasına bütün kadınları bekliyorum dayanışmayla” ifadeleriyle çağrı yaptı.