Gündem

Girdiği 14 kamu sınavında başarılı oldu mülakatlarda elendi: "Lice doğumlu olmam önüme çıkıyor"

31 Aralık 2019 09:26

Diyarbakır Lice doğumlu Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye mezunu olan Mesut Çaytaş, kamudaki 14 ayrı uzmanlık sınavının yazılı bölümünde başarılı olmasına karşın, sözlü mülakatlarda “başarısız” sayılarak elendi. Çaytaş konu hakkında, “Lice doğumlu olmam, çok önüme çıkıyor. Bir de adına referans dediğimiz torpil olayı yok bende” dedi. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Girdiği KPSS’lerde 46 ve 162. olarak derece yapan Çaytaş, son girdiği gelir uzman yardımcılığı sınavının yazılısında 91 puan aldı, ancak mülakatta 45 puan verilince sınavı kazanamadı. İdare mahkemesi, başvuru üzerine mülakat sınavının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı, göstermelik olarak Çaytaş’a yeniden mülakat yaptı ve Çaytaş’a yine başarısız olduğunu bildirdi. 

Örneğin Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı’nın 2017’deki sınavına giren Çaytaş; yazılı sınavdan 84 puan aldı. Türkiye’de 60 kişi arasında yapılan sınavda ilk 12 kişi arasına giren Çaytaş, sözlü mülakatta başarısız sayılarak elendi. Çaytaş, sınava girdiğinde KPSS’den 92 puan alarak Türkiye 162.’si olmuştu.  Çaytaş, SGK Denetmen Yardımcılığı mülakatında 65 puan, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın mülakatında 49, Dicle Kalkınma Ajansı mülakatında ise 54 verilerek başarısız sayıldı. Halk Bankası Müfettiş Yardımcılığı sınavında ise Türkiye 3.’sü olan ancak mülakatta elenen Çaytaş, Gelir Uzman Yardımcılığı ve Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı sınavlarının yazılı bölümünde 91 ve 93 puan aldı. Çaytaş sözlü mülakatlarda ise 45 ve 43 puan verilince başarısız sayıldı. 

Mesut Çaytaş, neden sınavlardan elendiği sorusuna “Benim düşüncem aslında Lice doğumlu olmam. Çünkü bu husus önüme çok çıkıyor. Bir de adına referans dediğimiz torpil olayı yok bende. Ben sürekli bilgime ve puanlarıma güvendim. Ama maalesef sürekli olumsuz yanıt aldım” dedi.