Gündem

Gezi davasının ikinci tutuklu sanığı Yiğit Aksakoğlu için Silivri Cezaevi önünde doğum günü kutlaması

29 Mayıs 2019 12:11

Gezi Parkı soruşturması kapsamında 17 Kasım 2018'den beri tutuklu bulunan Bernard van Leer Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi Yiğit Aksakoğlu'nun 43'üncü doğum günü ailesi ve arkadaşları tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde kutlandı.
 
Doğum gününü kutlamak için bir konuşma yapan Yiğit Aksakoğlu'nun eşi Ünzile Aksakoğlu, "Yiğit'in doğumgününü burada onunla aramızda duvarlar varken kutlamak beni ne kadar üzse de sizlerin burada olması, verdiğiniz destek çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum. Yaş gününde dileğimiz Yiğit'in bir an önce özgürlüğüne kavuşması ve bu haksızlığın son bulması" dedi. 
 

Yiğit Aksakoğlu kimdir?

Yiğit Aksakoğlu, Türkiye’de 0-3 yaş arasındaki erken çocukluk dönemiyle ilgili çalışmalar yürüten bir sivil toplum profesyonelidir. 17 Kasım 2018 gecesi kendisiyle birlikte gözaltına alınan ve sorgulanan 16 kişiden yalnızca Aksakoğlu, “Her ne kadar toplantıların içeriğine ulaşılamamış ve karanlıkta kalan yönleri olsa da iletişimin tespiti tutanaklarında bu toplantıların Gezi’den sonra tekrar sivil itaatsizlik ve şiddetsiz eylem adı altında yeniden çeşitli gösteri ve eylemlerin yapılmasına yönelik birtakım eğitimler ve konuşmalar düzenlendiği kanaatine ulaşıldığı (…)” gerekçesiyle tutuklandı. Evli ve biri üç, diğeri yedi yaşında iki kız çocuğu babasıdır.