Gündem

Gezi davası tutuklusu Mine Özerden’in babası son yolculuğuna uğurlandı: Mine Özerden jandarma ablukasında cenazeye katıldı

28 Mayıs 2022 13:28

Gezi davasından 18 yıl hapis cezası alan ve tutuklanan Mine Özerden'in babası Ahmet Yalkın Özerden son yolculuğuna uğurlandı. Mine Özerden jandarma ablukasında cenazeye katıldı. 

Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'nin haberine göre, Özerden için bugün bir cenaze töreni düzenlendi. Törene aynı davada tutuklanan Çiğdem Mater'in annesi Nadire Mater, Çiğdem Mater'in eşi Utku Mater ve Mücella Yapıcı'nı kızı Cansu Yapıcı da katıldı. 

Törene izinli olarak katılan Mine Özerden, jandarma ablukasıyla tabutun başına götürüldü. Daha sonra annesi Halide Özerden ile oturan ve cenazenin kaldırılmasını bekleyen Özerden'in başında jandarmalar bekledi. 

TIKLAYIN | Gezi davasında tutuklanan Mine Özerden'in babası yaşamını yitirdi

Cenazeye katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Mine Özerdene'in babasının cenazesine jandarma ablukasında getirilmesine tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçtim suç işlemeyi, tahmin ediyorum hayatında trafik kural ihlali bile yapmamış olan Mine Özerden’in babasıyla vedalaşması.. Başka sözüm yok! Kötülüğünüzde boğulmanıza az kaldı" ifadesini kullandı.