Gündem

“Gerekirse yarım kilo et yeriz” diyen AKP’li milletvekili maaşından yakındı: Utanıyorum, danışmanlarıma bile borçlandım

“İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz”

01 Temmuz 2022 08:36

Vatandaşın hayat pahalılığından şikâyet ettiği günlerde, "Ayda 2 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz" şeklinde sunduğu öneriyle tepki çeken AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, milletvekilliği maaşından dert yandı. Demirbaş, “Utanıyorum, danışmanlarıma bile borçlandım” diye konuştu.

Tv42’de yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu “Ayda 2 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız” açıklamasıyla eleştirilerin odağı haline gelen AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ oldu. Demirbağ, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı. Demirbağ, büyük dağın büyük dumanının olacağını, paranın su gibi aktığını, vekil maaşlarının başka bir gelir olmazsa yetersiz olacağını söyledi.

AKP’li Demirbağ’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Şu anda utanıyorum ki, danışmanıma ‘Oradan 2-3 bin lira getirin. Niye? Danışmanlarıma borçlanmışım maaşımı bekliyorum, 15 gün sonra alacağımız. Bayram öncesi maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Çok zor. E şimdi ben İstanbul Belediyesi’nde bürokrattım. Yönetim kurulu üyeliği de alıyordum bir denetim bir yönetim. Valla şu ankinden çok çok iyiydi benim durumum. İki tanede kooperatife girdim ev sahibi oldum ben İstanbul’da. Şimdi? Şimdi mümkün değil, nasıl yapacaksınız?”