Gündem

Eskihisar açıklarında gemide mahsur kalan mürettebata, gıda yardımı

Gemi, sahibi ve kiracısı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 7 Ocak'tan bu yana demirli hâlde Eskihisar açıklarında bekliyor

16 Nisan 2019 12:25

7 Ocak'tan bu yana İzmit Körfezi Eskihisar açıklarında demirli olan Panama bayraklı Urgence isimli kargo gemisisinde mahsur kalan 6 kişilik mürettebata, Türkiye Denizciler Sendikası gıda yardımında bulundu.

Gemi, sahibi ve kiracısı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle demir atmış hâlde bekliyordu. Sendika yetkilileri, gıda ürünlerini tekne ile gemiye götürerek, Türk, Ukrayna ve Azerbeycan uyruklu denizcilere teslim etti. 

Türkiye Denizciler Sendikası Deniz Nakliyat Şubesi Başkanı Fatih Özpınar ve Şube İdari Sekreteri Mehmet Salih Hazar konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, "Türkiye Denizciler Sendikası olarak sendikamız üyesi olsa da olmasa da tüm gemicilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bugün yaptığımız yardım bunun bir göstergesidir. Zaten zor şartlarda çalışmakta olan gemicilerimizin, sermaye sahipleri arasındaki anlaşmazlıklarda daha da zor durumda kaldıklarını bir kez daha görmüş olduk. Ailelerine daha iyi bir hayat yaşatmak için evlerinden kilometrelerce uzakta ekmek parasını çıkarmaya çalışan bu insanların aylarca gemide mahsur kalmaları ve ücretlerini alamamaları, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaları gemi işletmecilerinin ve armatörün ayıbıdır. Elimizden gelen desteği kendilerine sağlayacağımızı belirttik. Kısa süre içerisinde Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ile de iletişime geçerek, sorunların en kısa zamanda çözüme ulaşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.