Gündem

Gazeteci Uğur Mumcu katledilişinin 26'ncı yılında anılacak

24 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de düzenlenecek anma programında, Grup Gündoğarken de seslendireceği şarkılarla yer alacak

22 Ocak 2019 20:12

24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, İstanbul'daki Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenecek bir programla anılacak.

“Özgürlük Gelecektir, Gelecek Bizimdir” sloganıyla düzenlenecek etkinlikte, Nebil Özgentürk’ün anlatımıyla birlikte Uğur Mumcu belgeseli gösterilecek.

24 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de düzenlenecek anma programında, Grup Gündoğarken de seslendireceği şarkılarla yer alacak.

Uğur Mumcu ve tüm basın şehitlerine atfedilen “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği 24 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikte, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Levent Üzümcü, Uğur Mumcu’nun makalelerini seslendirecek.

Gazeteci akademisyen Gökmen Karadağ moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide ise gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fatih Polat, gazeteci-yazar Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral Türkiye’de gazeteci olmayı ve medya sektörünün içinde bulunduğu durumu tartışacak.

Etkinlik Dilek Türkan, Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke’nin müzik dinletisi ile son bulacak.