Sağlık

Gazeteci Semra Topçu Neslican Tay’ın ardından yazdı: Rakamlar insanı dehşete düşürüyor,  özellikle Karadenizlilerin kanserden ölmesi bir tesadüf değil

29 Eylül 2019 15:22

Gazeteci Semra Topçu, kansere karşı verdiği mücadelesi ile tanınan ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Neslican Tay'ın ardından kaleme aldığı yazıda, "Öyküsünden geç haberim olmuştu da, Kazım Koyuncu ile aynı cümlede aynı haberde adının geçeceğini hiç düşünmemiştim" dedi. 

Topçu blogunda kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkemizde kanser vakaları her geçen yıl daha da artarken, uzmanlar bu artışta Çernobil’in etkilerini vurguluyor her fırsatta. Kanser konusunda gündeme gelen son veri Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Füsun Tokatlı’nın Yeniçağ Gazetesi’nde yer alan demecinde, 'Dünyada her yıl 17 milyon kişinin yakalandığı ve 8,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan kanser, tüm insanları etkilemektedir. ABD’de 2017’de kansere yakalanan hasta sayısı 1 milyon 700 bindir. Türkiye’de ise bu rakam 160 bindir. Erkeklerde, kadınlara göre yüzde 20 daha fazla kanser görülmektedir. Kanserde benzer seyir devam ettiği takdirde, 2030’da 22 milyon yeni vaka ortaya çıkması beklenmektedir' diyor. Rakamlar insanı dehşete düşürüyor. Türkiye’de özellikle Karadenizlilerin kanserden ölmesi bir tesadüf değil. Yıllar önce yaşanan Çernobil faciasından sonraki büyük bir aymazlığın ve hataların sonucu" 

Yazının devamını okumak için tıklayın