Gündem

Gazeteci İnci Hekimoğlu, gözaltına alındı

Gazeteci İnci Hekimoğlu’nun sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi

16 Haziran 2022 10:35

Gazeteci,  yazar İnci Hekimoğlu, bu sabah İzmir’deki evinde gözaltına alındı. Hekimoğlu’nun sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Artı Gerçek yazarı gazeteci İnci Hekimoğlu, Diyarbakır’da 16 meslektaşının tutuklandığı saatlerde İzmir’de gözaltına alındı.

Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hekimoğlu’nun saat 06.00 sıralarında  gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Sancar, “Gazeteci İnci Hekimoğlu İzmir'deki evinden sabah 6'da gözaltına alındı. 16 gazeteci tutuklandıktan iki saat sonra başka bir gazeteci gözaltına alınıyor...” ifadelerini kullandı.

 

İnci Hekimoğlu'nun avukatı Erdoğan Akdoğdu, ARTI TV’ye yaptığı açıklamada müvekkilinin  sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alındığını belirti. Avukat Erdoğan Akdoğdu, gözaltı sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı"

"Gözaltı gerekçesi malum. Ülkemizde iktidarın sosyal medya paylaşımları üzerinden bir sopa olarak kullandığı yargı işlevi var. İnci Hanım da muhalif ve karşıt bir gazeteci olarak sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alındı. Zaten daha dün 16 gazeteci tutuklandı. İstanbul ve başka illerde de gözaltılar var. Aslında bu da bunun bir parçası.

"Gözaltı süresi 2 gün" 

Sosyal medya paylaşımın içeriğini göremedik. Ama muhtemelen bugün ya da yarın ifade işlemlerine başlanacak o aşamada net olarak içeriği görebileceğiz. Herhangi bir kötü muamele ile karşılaşmamış. İyiydi keyfi ve morali yerindeydi çalışma arkadaşlarına çokça selamı var. Gözaltı süresine 2 gün dediler. Bugün akşama doğru ifadesi de alınabilir."