Gündem

Gazeteci Fatih Polat, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten beraat etti

14 Kasım 2019 10:32

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'ın Malta Belgeleri konulu köşe yazısından dolayı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Fatih Polat beraat etti.

Duruşmada, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin sunduğu bilirkişi raporuna karşı dilekçe sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, Fatih Polat’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Beyanda bulunan Fatih Polat'ın avukatı Devrim Avcı, söz konusu haberin The Black Sea isimli bir gazetede yayınlandığını ve ödül aldığını, aynı yazarın yazısını Polat köşesinde paylaştığında Polat'a dava açıldığını ve Fatih Polat'ın yazıyı olduğu gibi yayınladığını söyledi. Avukat Avcı beyanını, "Fatih Polat 'bu iddialara ne yanıt verecekler' diye sormuştur. AİHM ve Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre siyasi nitelikteki kişilerin sert eleştirilebileceğine dair kararlar vardır. AKP Genel Başkanı da siyasi bir kişidir ve bu eleştirilerden muaf değildir" diyerek sonlandırdı.

Savunması için söz alan Fatih Polat, gazetecinin işi soru sormaktır diyerek beraatini talep etti.

Duruşma sonunda kararını açıklayan hâkim, Fatih polat'ın beraatine hükmetti.