Kültür-Sanat

Game of Thrones 'tartışmalı' son sezonuna rağmen "En İyi Drama Dizisi" dalında Emmy kazandı

23 Eylül 2019 08:13

T24 Dış haberler

Bu sene tartışmalı bir final sezonu ile televizyonlara veda eden Game of Thrones dizisi bir kez daha "En İyi Drama Dizisi" dalında Emmy kazandı. 

Dizinin yaratıcılarından David Benioff ödülü almak üzere sahneye çıktıktan sonra, "Bu son 10 sene hayatımızın en iyi yıllarıydı" dedi ve ekledi, "Bitirdiğimize inanamıyorum, başardığımıza inanamıyorum. Beraber başardık ve bir daha asla sizin gibilerini görmeyeceğiz".

Game of Thrones dizisi bu ödüle dürdüncü kez layık görüldü.

Dokuz Game of Thrones aktörünün bireysel Emmy ödüllerine aday gösterilmesine rağmen tek kazanan "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü alan Peter Dinklage oldu. Dizinin unutulmaz karakterlerinden Tyrion Lannister'ı canlandıran Dinklage dizinin yaratıcılarına, "Sizin için kelimenin tam anlamıyla ateşin ve buzun üstünde yürüdük. Hiç düşünmeden tekrar hepsini yaparım" sözleriyle teşekkür etti.

Game of Thrones'un son sezonu izleyicilerinden karışık tepkiler almıştı. Son sezonu beğenmeyen binlerce izleyici bölümlerin tekrar farklı yazarlarla çekilmesi için bir dilekçeye imza atmıştı. Birçok izleyici son sezonun "aceleye getirildiği" değerlendirmesinde bulunmuştu.