Spor

Galatasaray'da 5. Fatih Terim dönemi mi başlıyor!

18 Haziran 2022 18:45

Galatasaray'da ibra edilmemesinin ardından seçimli Genel Kurula giderek aday olamayan Burak Elmas'ın ardından başkanlığa seçilen Dursun Özbek'in teknik direktör Domenec Torrent ve ekibi hakkında vereceği karar belirsizliğini sürdürürken, Elmas döneminin eski yöneticilerinden Köksal Ünlü'nün sosyal medya hesabından yaptığı bir retweet taraftarı heyecanlandırdı.

Eski başkan Elmas'ın Galatasaray'ın efsanevi ismi Fatih Terim kararına tepki olarak yönetimden istifa eden Köksal Ünlü, Galatasaray'da yeni teknik direktör arayışları devam ederken Terim sinyali verdi. Köksal Ünlü, Fatih Terim tarafından sosyal medya platformu Twitter'da, 21 Aralık 2017 tarihli "Nerede kalmıştık..." tweetini yeniden paylaştı.

Fatih Terim'e yakınlığı ile bilinen eski yönetici Köksal Ünlü'nün bu hareketi, Terim'in geri dönüş sinyali olarak algılandı. Fatih Terim, geçtiğimiz sezon Sarı-Kırmızılı takımın başında 27 maça çıkarken, Süper Lig'de başarılı olmasa da Avrupa'da gösterdiği performans ile takımı gruplardan çıkarmayı başardı.

Galatasaray'da teknik direktör arayışı sürüyor

Özbek yönetiminin hoca adayları arasında Fatih Terim'in olup, olmadığı henüz bilinmezken, yerli teknik direktör olarak Okan Buruk ismi ön plana çıktı.

Yabancı teknik direktörlerden ise Marco Rose, Roberto De Zerbi, Marcelo Gallardo ve Igor Tudor da Dursun Özbek ve ekibinin Domenec Torrent yerine getirmek istediği antrenörler arasında bulunuyor.

Öte yandan İtalyan basını, Galatasaray Sportif Direktörü Pasquale Sensibile'nin, yeni teknik direktörü belirlediğini yazdı. Gianluca di Marzio'nun haberine göre Sensibile, Domenec Torrent'in yerine Roberto Donadoni'yi takımın başına getirmek istiyor. Sensibile ile Donadoni'nin bugün İstanbul'da bir otelde görüşme yapacağı ifade edildi.