Spor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Lağım farelerinin nasıl saldırdığını şaşkınlıkla izledim

08 Ekim 2019 19:52

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Futbol Takımı İdari Direktörü Şükrü Hanedar’ın vefat eden babası Ömer Hanedar’ın cenaze namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Fatih Terim’le aralarında herhangi bir problem olmadığını söyleyen Cengiz, “Bizim tek derdimiz Fatih Terim olsun. O bizim için dert olmaz” diye konuştu. 

Fatih Terim’le kulüpte yapılan görüşmenin detaylarıyla ilgili olarak konuşan Mustafa Cengiz şunları söyledi:

“Ben, 1 bardak suda nasıl fırtına kopartıldığını, bütün şer cephelerinin, tabiri caizse lağım farelerinin gerek yönetimimize gerek hocamıza nasıl saldırdığını şaşkınlıkla izledim. Ben tamamını izleyemedim. Bana intikal edenlerin tamamını hukuka sevk ettik. Bu ülkede hukuk, adalet var ise, bu oluşturulmak istenen algıyı kıracaktır, buna inanıyoruz. İnsanlar hem hocamızın hem yönetimin haysiyetine onuruna saldırıcı ve yalan beyanlar üzerine yorumlar yapmışlar. Bize intikal eden bunlar. Bunlar bizi üzüyor."

"Görüş ayrılıkları, fikir ayrılıkları olabilir"

"Buradan açık ve net ifade ediyorum, bizim derdimiz Fatih Terim olsun. O asla bizim derdimiz olmaz, onurumuz, gururumuz olur, başarılarımızın ikonu olur. Hocamızla aramızda en ufak sorun yok. Fakat her yönetimde başarıya giden her yolda, binlerce parametre içinde yüzde 100 birlikte olmanız mümkün değil. Nihayetinde biz senkronize yüzme takımı değiliz. Görüş ayrılıkları, fikir ayrılıkları olabilir ama Fatih hocamla bizim bunu çözmemiz için 5 dakika yeter. Karşılıklı birbirimizi anlamak için bu süre bize yeter. Biz iyi niyetli oldukça, samimi ve açık oldukça her şeyin düzeleceğine inanıyoruz."

"Takımımız birlikte hazırlık dönemi geçirmedi"

"Takımımız maalesef hem Afrika Kupası hem diğer kupalardan hem de zorunlu olarak transferlerin geç yapılmasından dolayı bir araya gelerek birlikte bir hazırlık dönemi geçirmedi. Hocamızın da bizim de gördüğü bu. Henüz biz takımda tam olarak istediğimiz senkronize, efektif kondisyon göremiyoruz. Ama takımımızın liderle arasındaki puan farkı 1,5 maç. 1 galibiyet ve yarım beraberlik, yani 4 puan fark var. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Ama maalesef Galatasaray berabere kalınca 1 bardak suda fırtına kopartılıyor. Bana soru sorulduğunda 4 mağlubiyet olarak soruyorlar. 4 beraberliği mağlubiyet olarak gördükleri gibi, rakibimiz de kim olursa olsun o beraberliği galibiyet diye algılıyor. Çok enteresan. Buradan şu sonuç çıkmasın, biz asla beraberliklere mutlu olan bir karakterde değiliz. Biz kesinlikle ve kesinlikle başarıları ve şampiyonluklara odaklanmış bir camiayız. Şu anda ben konuşurken bile aklıma hocamızla ilgili sorun gelmiyor."