Dünya

Fransa Spor Bakanı, Şampiyonlar Ligi finalinin gecikmesine neden olan karmaşaya "biletsiz Liverpool taraftarlarının" neden olduğunu söyledi

30 Mayıs 2022 12:43

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool-Real Madrid karşılaşması öncesi maçın gecikmesine sebep olan anlarla ilgili konuşan Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, karışıklığa geçerli bileti olmadan stada girmeye çalışan Liverpool taraftarlarının sebep olduğunu söyledi.

Fransız radyo kanalına konuşan Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra, 30 bin ila 40 bin arasında Liverpool taraftarının biletsiz bir şekilde Paris'te Stade de France'a gittiğini söyledi. 

Stade de France'ın kapasitesinin ise 80 bin kişilik olduğu vurgulandı.

Amélie Oudéa-Castéra, "Stadium girişinde bu kadar fazla insan olduğunda, kapılardan zorla geçmeye çalışanlar oluyor" dedi.

Şampiyonlar Ligi finalinin geç başlamasına neden olan olayla ilgili Spor Bakanı, Bakanlık yetkilileri, polis, UEFA temsilcileri, Fransa Futbol Federasyonu ve stadyum yönetimini toplantıya çağırdı. Fransa İçişleri Bakanı'nın da toplantıya katılması bekleniyor.

Liverpool-Real Madrid karşılaşması, stad önündeki karmaşa nedeniyle 36 dakika geç  başlamıştı. UEFA ilk olarak gecikmenin sebebinin taraftarların gecikmesi olduğunu söylese de maç günü görevli olan polisler durumun böyle olmadığını savunmuştu.

Liverpool yönetimi ise, stat önünde taraftarların gördüğü muamelenin "kabul edilemez" olduğunu ve UEFA tarafından şeffaf bir şekilde soruşturulması gerektiğini söylemişti.