Spor

Fransa, Şampiyonlar Ligi finalinde orantısız güç için özür diledi

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Liverpool taraftarlarının da kamu düzenini bozma riski taşıdığını söyledi

02 Haziran 2022 10:19

T24 Dış Haberler

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, hafta sonu Stade de France’ta Şampiyonlar Ligi finalinin geç başlamasına neden olan kaosun daha iyi organize edilmiş olabileceğini kabul etti. Darmanin, polisin kalabalığı dağıtmak için kullandığı biber gazı nedeniyle çocukların da etkilendiğini kabul ederek özür diledi. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, Fransa’da maç güvenliği üzerine toplanan Senato komitesinde konuşan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Liverpool-Real Madrid karşılaşmasının 36 dakika geç başlamasına neden olan kaosla ilgili konuştu. 

Darmanin, “Açıkça işler daha iyi organize edilebilirdi. Spor kutlamasının bozulduğu açık ve yer yer kabul edilemez olan sorunlardan dolayı pişmanız” dedi.

Orantısız biber gazı kullanımıyla ilgili konuşan Darmanin, “Orantısız kullanım için gerçekten özür dilerim ve dahil olan memurlarla ilgili yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.

Öte yandan Darmanin, Liverpool taraftarlarının da kamu düzenini bozma riski taşıdığını söyledi. 

Liverpool taraftarları, maç girişinde Fransa polisinin sert müdahalesine maruz kaldıklarını söylenmişti. Liverpool yöneticisi Tom Werner, Fransa Spor Bakanı’ndan özür talep etmişti.