Dünya

130 kişinin öldürüldüğü Paris saldırıları davası sona yaklaşıyor: Dâhil olan 12 kişi için ömür boyu hapis cezası istendi

Kasım 2015 yılında Paris'te koordine bir şekilde çeşitli yerlerde düzenlenen saldırılarda 130 kişi öldürülmüştü

11 Haziran 2022 07:58

T24 Dış Haberler

Fransa’nın en büyük ceza davası olarak belirtilen, 2015 yılında 130 kişinin ölümüne neden olan koordine terör saldırılarındaki baş şüphelilerin yargılandığı dava, sona yaklaşıyor. Savcılar, 20 şüpheliden 12’si için ömür boyu hapis cezası talep etti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında stadyum, konser salonu ve barlara koordine bir şekilde gerçeklen terör saldırılarının baş şüphelilerinin yargılandığı davanın son haftalarına girildi. Savcılar, kanıtları özetlerken hâlâ yanıtlanmamış, kritik sorular olduğunu söyledi.

Yargılanan 20 şüpheliden 12’sinin saldırıları hazırlamak, planlamak ve lojistiği ayarlamaktan Fransa yasasındaki en uzun ceza olan ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtildi.

Davanın kilit sanığı Salah Abdeslam, Paris’te o gece düzenlenen saldırılarda bulunup hayatta kalan tek isim oldu. Saldırganların kalanı ya kendilerini öldürmüş ya da polis tarafından öldürülmüştü.

IŞİD’in üstlendiğim saldırılar 13 Kasım 2015 günü Stade de France’a giremeyen bir intihar bombacısının dışarıda kendisini patlatmasıyla başlamıştı. Bombanın patlamasının ardından Paris’in çeşitli restoran ve barlarında silahlı saldırılar meydana geldi. Paris’in ünlü Bataclan Konser Salonu’nda teröristler konsere gidenleri esir aldı, saldırıda 90 kişi hayatını kaybetti.