Dünya

Francis Ford Coppola: Başbakan Johnson'ın favori filminin The Godfather olmasından utanıyorum

Coppola, Oscar ödüllü filmin yönetmenliğini yapmıştı

14 Eylül 2019 08:05

T24 Dış haberler

Francis Ford Coppola, yönetmenliğini yaptığı The Godfather (Baba) filminin Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın favori filmi olmasından memnun olmadığını, çünkü Muhafazakar Parti liderinin "Britanya'yı mahvetmekte olduğunu" söyledi.

Marketwatch'a konuşan ABD'li yönetmen, "Bir gangster filmindeki sahnelerin gerçek hayattaki aktivitelere ilham verebilme veya çok sevdiğim Britanya'yı mahvetmek üzere olan birini teşvik etme ihtimali bana kendimi kötü hissettiriyor" ifadelerini kullandı. 

Coppola, The Godfather'ın Johnson'ın yanı sıra "modern tarihin en zalim figürleri" olarak nitelendirdiği  Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi'nin de favori filmi olmasından "utanç duyduğunu" ifade etti. 

The Godfather'ın yanı sıra Apocalypse Now (Kıyamet) ve Cotton Club (Gangsterler Kulübü) gibi filmlerin de yönetmenliğini yapan Coppola, "Birleşik Krallığı ve dünyaya kattığı birçok güzel şeyi seviyorum. Avrupa Birliği'nden ayrılmak gibi aptalca bir şeyi yapmayı düşünmeleri bile beni korkutuyor" diye konuştu. Johnson sürecin başından bu yana Brexit'in en büyük destekçilerinden biri olmuştu.

Johnson, Temmuz ayında Daily Mail gazetesine verdiği röportajda en sevdiği film sahnesinin The Godfather'ın sonundaki "intikam cinayetleri" olduğunu söylemişti.

Tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak nitelendirilen üç Oscar ödüllü The Godfather 1972 yılında vizyona girmişti. Coppola'nın yönettiği filmin başrollerini Marlon Brando, Al Pacino ve Diane Keaton paylaşmıştı.