Spor

Formula 1 | Hamilton, Soçi'de podyumun tepesine geri döndü

Yarışın bir bölümünü lider götüren Vettel'in güç ünitesi arıza yaptı

30 Eylül 2019 07:27

Formula 1 2019 sezonunun 16 'grand prix'si Rusya'nın Soçi kentinde düzenlendi. Nefes kesen yarışı pilotlar klasmanında büyük bir fark ile lider olan Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton kazandı. Hamilton'ın takım arkadaş Valtteri Bottas ikinci olurken, yarışa pol pozisyonunda başlayan Ferrari'nın genç pilotu Charles Leclerc üçüncü oldu.

Yarışa yaptığı iyi başlangıçtan sonra birinciliğe yükselen 4 kez dünya şampiyonu Alman pilot Sebastian Vettel, Singapur'da ulaştığı mutlu sona Rusya'da ulaşamadı. Pitstop yapan Vettel, pit alanından çıktıktan bir süre arabasını kenara çekmek zorunda kaldı. Alman pilotun arabası güç ünitesindeki sorun sebebiyle tekrar çalışmadı ve yarış dışı kaldı.

Bu sırada piste giren güvenlik aracından faydalanan Hamilton, pitstopunu bu sırada yaptı ve farkın erimemesinden faydalanarak pit alanından Leclerc'in önünde lider çıktı.

Aradaki lastik farkını kaldırmak için bir pitstop daha yapan Leclerc 3. sıraya geriledi ve Mercedes’leri takip etmeye başladı. Ancak genç yıldız adayı yarış sonuna kadar farklılık yaratamadı. 5 kez dünya şampiyonu Britanyalı pilot Lewis Hamilton farkı açarak liderliğini yarış sonuna kadar sürdürdü ve kariyerinde 82. yarış zaferine ulaştı. Valtteri Bottas yarışı ikinci sırada tamamlarken Charles Leclerc podyumu tamamlayan isim oldu.

Yaz arasının ardından Mercedes ilk kez zafere ulaştı ve başarısını duble yaparak taçlandırdı.