Çevre

Foçalı vatandaşlardan açık denizdeki kirliliğin incelenmesi için ihbar

Yetkililer, bölgeden numune aldıklarını ve uydu görüntüleri üzerinden inceleme yaptıklarını vatandaşlara bildirdi

26 Eylül 2019 19:00

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yenifoça ve Gencelli mahalleleri ile Aliağa'ya bağlı Çakmaklı Mahallesi açıklarında denizden gelen koku ve kirlilik, vatandaşların tepkisini çekti. Bir geminin denize bıraktığı petrol atıkları nedeniyle daha önce de çevre kirliliği yaşayan Foçalı vatandaşlar, yetkililerin kirliliğe müdahale etmelerini istedi.

Foçalılar, dün geceden beri denizden yakıt kokusu geldiğini söyleyerek, Sahil Güvenlik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Bugün saat 06.00 sıralarında avlanmak için teknesiyle denize açılan amatör balıkçı Eylül Basdur, Yenifoça'daki bir tatil köyünün sahilinde ve Çakmaklı Mahallesi açıklarında aşırı kirlilikle karşılaştığını söyledi. Basdur, denizin üzerinin koyu bir akaryakıtla ve denizcilik artıklarıyla dolu olduğuna dikkati çekip, "Suyun hali içler acısı. Bir gemiden basılmış ya da fabrikadan sızmış olabileceğini tahmin ediyorum. Kirlilikten dolayı bölgeyi terk edip başka bir yere gitmek zorunda kaldım" dedi.

Kirliliğe derhal müdahale edilmesini talep ediyoruz

Yenifoça Forum Platformu Dönem Sözcüsü Fırat Korkmaz, durumu "Yetkililer bize bölgeden numune aldıklarını, tahlile gönderdiklerini ve bölge ile ilgili uydu görüntüleri de dahil inceleme yaptıklarını bildirdi. Biz de kirliliğe derhal müdahale edilmesini talep ediyoruz" diyerek değerlendirdi. (DHA)