Gündem

Firari iş adamı Galip Öztürk'ün hesapları donduruldu

Sermaye Piyasası Kurulu, Metro Avrasya Investment Georgia ve Metro Yatırım Menkul Değerler'in hesaplarının dondurulmasına karar verdi

13 Şubat 2019 11:19

Cinayet davasında aldığı müebbet hapis cezasının onandığı gün Gürcistan'a kaçan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün hesapları donduruldu.

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı'nın haberine göre,  Sermaye Piyasası Kurulu, firari iş adamı Galip Öztürk'ün Albaraka Türk hisselerinde işlem yaptığını ve olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olduğunu tespit etti.

 Dün toplanan Sermaye Piyasası Kurulu, Öztürk'ün sahip olduğu Metro Avrasya Investment Georgia ve Metro Yatırım Menkul Değerler'in hesaplarının dondurulmasına karar verdi. Kurul, yaptığı incelemeler sonunda hissede hareketliliğe neden olan Metro Avrasya Investment Georgia A.Ş., Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Öztürk'ün mülkiyetlerinde bulunan Albaraka Türk Katılım Bankası paylarının 12/02/2019 tarihi itibariyla 6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesine karar verdi.

SPK’nin kararıyla Öztürk, Albaraka Türk hissesinde bulunan paylarını 6 ay boyunca borsada satamayacak. Sermaye Piyasası Kanunu'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği kapsamında  Öztürk'ün elinde bulunan payları dondurulacak ve Albaraka Türk hissesinde normal fiyat adımlarından işlemlerin temini sağlanacak.