Dünya

Filipinler'den İngiltere ve Almanya'ya: Bize aşı bağışlayın, size hemşire gönderelim

23 Şubat 2021 20:41

Filipinli üst düzey bir yetkili, Almanya ve İngiltere'nin Koronavirüs aşısı bağışlamayı kabul etmesi halinde, çoğunluğu hemşire olmak üzere binlerce sağlık çalışanının İngiltere ve Almanya'ya çalışmak için gitmesine izin verilebileceğini söyledi.

Euronews'in haberine göre; Asya'nın Koronavirüs'ten en fazla etkilenen ülkelerinden biri olan Filipinler, sağlık çalışanlarının yurt dışına çıkma yasağını gevşetse de ülkeden ayrılmak isteyen tıbbi uzmanların sayısını yılda 5 bin ile sınırlı tutuyor.

Filipinler Çalışma Bakanlığı uluslararası ilişkiler departmanı direktörü Alice Visperas, ülkesinin İngiltere ve Almanya'dan gelen aşı karşılığında söz konusu kısıtlamayı (hemşirelerin yurt dışına çıkışı) kaldırmaya açık olduğunu söyledi. Bu aşıların da özellikle yurt dışında çalışanların aşılanması için kullanılabileceği dile getirildi.

Hemşireler, yurt dışında çalışan ve ülke ekonomisine yıllık ortalama 30 milyar dolar katkı sağlayan milyonlarca gurbetçinin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Visperas, yaptığı açıklamada, olası anlaşmaya bağlı olarak sağlık çalışanlarının yurtd ışına çıkması konusundaki sınırlamayı kaldırmayı düşündüklerini ifade etti.