Ekonomi

Fiat Doblo artık İspanya'da üretilecek

Açıklamada Doblo'nun 2022 yılına kadar Türkiye'de üretimine devam edeceği bildirildi

07 Haziran 2022 10:44

Fiat, Doblo'nun artık İspanya'daki Stellantis'in Vigo fabrikasında üretileceğini duyurmasının ardından bir açıklama da Tofaş Otomotiv'den geldi. Tofaş'tan yapılan açıklamada Doblo'nun 2023 yılına kadar üretilmesi için çalışmalara başlandığını belirtildi.

Haber Global'de yer alan habere göre Doblo'ların 2022 yılı sonuna kadar Bursa'daki Tofaş fabrikalarında üretileceğini belirtilen açıklamada, üretimin Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 sonuna kadar uzatılması için çalışmalara başlandığı ifade edildi. 

Tofaş'tan yapılan açıklama şöyle;

"FIAT (Stellantis Grubu) tarafından, 6 Haziran 2022 tarihli basın açıklaması ile Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır. Diğer taraftan, 23.10.2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır."