Gündem

"FETÖ borsası"ndan soruşturma geçiren savcı, sanıklardan on binlerce lira para istedi iddiası

26 Kasım 2019 08:08

“FETÖ borsası”na karıştığı iddiasıyla hakkında iddianame düzenlenen Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karabacak’ın, aralarında siyasetçi, iş insanı ve ünlülerin de bulunduğu 200’ü aşkın kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve tutuklu Mine Mumcu ile WhatsApp mesajları ortaya çıktı. Karabacak’ın, Mumcu’nun bir dosyasını kapattırdığını ima ederek “İşleri güçleri bıraktım, sadece senin işlerini takip ediyorum. Hanımın kredi kartı ödemesi var. Bana 10 bin lazım, halleder misin?” diye yazdığı ileri sürüldü. Para trafiğine eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in oğlu Burak Görmez’in de adı karıştı. Görmez’in avukatı, “Burak Bey, Karabacak’ı tanımaz” dedi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre Yazışmalarda Karabacak, “Kuzum daha önce beklemiştim. Hanımın kredi kartı ödemesi var. Bana acil 10 bin lazım. Halleder misin?” diye yazarak hesap kartının görüntüsünü Mumcu’ya atıyor. Bunun üzerine Mumcu, savcının hesabına 6 bin 700 TL gönderiyor. Ödeme için teşekkür eden Karabacak, “3 bin TL daha var ama” diyerek eksik kalan parayı istiyor. Geri kalan parayı ise savcının hesabına eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in oğlu Burak Görmez yatırıyor. Konuşmalarda, “O zaten ‘tamam’ dedi” mesajında ismi geçen kişinin Anadolu Adliyesi’nde görevli savcı O.A. olduğu belirtildi. O.A’nın,  Mine Mumcu tarafından dolandırıldığını öne süren Ali Sait Çolak’ın yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı veren isim olduğu öğrenildi. Ayrıca Mine Mumcu’nun suç ortağı olduğu iddia edilen Aykut Sağlam’ın “her şeyi itiraf ettiği bir video” da iddianameye girdi. Videoda Sağlam, “Bugüne kadar benim hesabımdan Mine’nin hesabına 5-10 milyon para geçti. 3 milyona yakın parayı ise polis ve savcılara gönderdim. Çağlayan Adliyesi’ndeki Lütfi savcıya 200 bin gönderdim. Farklı farklı dosyalar için” ifadelerini kullandı.

“FETÖ borsası” soruşturması kapsamında  Karabacak hakkında, 7 yıldan 28 yıl 6 aya kadar hapsi istemiyle iddianame düzenlenmişti. Karabacak’ın Mine Özkan’dan 75 bin TL maddi destek sağladığı ileri sürülmüş, Karabacak ise paranın burs amaçlı olduğunu belirtmişti.