Gündem

Fethiye'deki spor salonunda işlenen cinayetin şüphelisi baba oğul tutuklandı

Yakınları, Özkan'ın 8 yıl önce kan davası nedeniyle Erzurum'dan ayrıldığını belirterek, bu sebeple öldürüldüğünü öne sürdü

31 Ekim 2019 22:00

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ın (26) tabancayla vurularak öldürülmesinin ardından yakalanıp gözaltına alınan 3 şüpheliden Murat A. ve oğlu Metehan Kutalmış A. tutuklandı. Olayın ardından Özkan’ın yakınları cinayetin kan davası nedeniyle işlendiği iddia ederken, tutuklanan baba ve oğlun bu suçlamayı reddettiği öğrenildi.   

Olay, 28 Ekim'de Pazaryeri Mahallesi Patlangıç Ölüdeniz Caddesi’nde, Riyad Reşit Özkan’ın 2 yıldır işlettiği spor salonunda meydana geldi. Amatör boksörlük de yapan Özkan’a, salona giren saldırgan tarafından tabancayla ateş açıldı. Kaçmaya çalışırken sırtından vurulan Özkan, kanlar içinde yığılırken, saldırgan salonun önünde bekleyen otomobile binip kaçtı. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Özkan, Fethiye'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Özkan, burada doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Polis ekiplerince şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Başka bir otomobil kiralarken yakalandılar

Çalışma kapsamında, saldırganın bulunduğu otomobilin plakası tespit edildi. Otomobilde bulunan baba ile oğlu ve T.S.’nin Afyonkarahisar’a gittiği öğrenildi. 3 kişi burada kiraladıkları başka bir otomobille kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, sorgularının ardından bugün öğlen saatlerinde Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Çelik yelek giydirilen şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye girdi. Şüphelilerden Murat A. ve oğlu Metehan Kutalmış A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. T.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kan davası iddiası

Öte yandan, aslen Erzurumlu olan Özkan'ın kan davası nedeniyle 8 yıl önce memleketinden ayrıldığı ve Fethiye'de yaşamaya başladığı belirlendi. Ölen kişinin yakınları cinayetin kan davası güden aile fertleri tarafından işlenmiş iddiasını ortaya atarken, tutuklanan baba oğlun kan davası suçlamasını reddettiği öğrenildi. Öte yandan cinayetin neden işlendiği ifade edilmedi. (DHA)