Spor

Fenerbahçe'den Ze Luis hamlesi

14 Eylül 2020 09:20

Vedat Muriqi’nin ayrılmasıyla santrfor mevkisine takviye yapma çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Porto’nun yıldız forveti Ze Luis için ilk teklifi yaptı.

Sözcü'den Sercan Hamzaoğlu’nun haberine göre; 29 yaşındaki Portekizli forvet için satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllık kiralık teklifi Porto’ya sunuldu.

Geçen sezon Spartak Moskova’dan 10 milyon 750 bin euro bonservis bedeliyle Porto’ya transfer olan Ze Luis, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle ligde sadece 19 maçta forma giydi ve 7 gol atabildi.

Adını ilk kez Braga ile duyuran Ze Luis, 2015’te 6,5 milyon euro’ya transfer olduğu Spartak Moskova’da 4 sezon forma giydi. Rusya’da kaldığı süre boyunca Spartak Moskova ile 109 maça çıkan Ze Luis, 35 gol atıp 23 asist yaptı.

Birçok kez kas sakatlığı yaşayan ve bu nedenle istikrarsız bir kariyere sahip olan Ze Luis, süre aldığı dakikalarda skora katkı sunmayı başaran bir forvet. Pivot santrfor olarak tarif edilebilecek özelliklere sahip olan golcü futbolcu, milli takım kariyerine Yeşil Burun Adaları’nda devam ediyor.

Beşiktaş’ın da transfer listesinde yer alan golcü futbolcu, Porto’nun transfer döneminin başında oyuncuyu kiralık olarak göndermeye yanaşmaması nedeniyle transeri çıkmaza girmişti. Portekiz ekibinin istediği 9 milyon euro’ya yakın bonservis bedeli nedeniyle Beşiktaş transferden vazgeçmişti.