Spor

Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında

Fenerbahçe, Başakşehir ile Kadıköy'de oynadığı karşılaşmada 1-0 galip gelmişti

19 Nisan 2023 09:50

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak müsabakayı hakem Suat Arslanboğa yönetecek.

Ligde oynadığı son yedi maçta yalnızca bir galibiyet elde eden ve son karşılaşmasında İstanbulspor'a 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir, haftaya 45 puanla, Trabzonspor'un averajla önünde 5. sırada giriyor.

Son iki maçını kazanan Fenerbahçe ise 60 puanla 2. sırada yer alıyor.

Medipol Başakşehir'de sakatlıkları süren Stefano Okaka ve Eden Karzev, bu maçta da forma giyemeyecek. Serdar Gürler'in durumu ise maç gününde netlik kazanacak.

Yedi oyuncu ceza sınırında

Turuncu-lacivertli ekipte Leo Duarte, Ahmed Touba, Mahmut Tekdemir, Serdar Gürler, Lucas Biglia, Ömer Ali Şahiner ve Caner Erkin sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu yedi futbolcu yarınki maçta da sarı kart gördüğü takdirde, gelecek hafta oynanacak Bitexen Giresunspor karşılaşmasında görev alamayacak.

Fenerbahçe'de beş eksik

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçında beş oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Bright Osayi-Samuel'in yanı sıra bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan'da başarılı bir operasyon geçiren kaptan Altay Bayındır ile sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique, Joshua King ve Miha Zajc müsabakada forma giyemeyecek.

Crespo 11'e dönüyor

Ankaragücü maçında oyuna sonradan girerek 90+6'da takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Miguel Crespo'nun da 11'e dönmesi bekleniyor.

Portekizli teknik adam, Başakşehir maçının kahramanı olan vatandaşını Willian Arao ile birlikte orta sahada görevlendirecek. Arda Güler ve Enner Valencia'nın yerlerinin garanti olduğu sarı-lacivertlilerde diğer iki formanın sahibi ise belirsizliğini koruyor.

Altı oyuncu ceza sınırında

Kanarya'da altı oyuncu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Miha Zajc, Emre Mor, Willian Arao ve Enner Valencia, Başakşehir maçında kart görmeleri durumunda İstanbulspor karşısında takımı yalnız bırakacak.

Muhtemel ilk 11'ler

Fenerbahçe: İrfan Can, Ferdi, Samet, Szalai, Alioski, Arao, Crespo, Arda, Emre Mor, Valencia, Serdar Dursun.

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali, Duarte, Touba, Lima, Biglia, Szysz, Aleksic, Berkay Özcan, Serdar Gürler, Figueiredo.