Gündem

Fehmi Koru: Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu çıkışının Ak Parti'yi hedef aldığını düşündüren bir yönü de var

05 Ekim 2019 12:29

Gazeteci Fehmi Koru, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı 'dokunulmazlığın kaldırılması' çıkışının Ak Parti'yi hedef alan bir yönünün de olduğuna dikkati çekti. 

"İttifakın büyük ortağının ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bel kemiğini teşkil eden ‘yüzde 50+1’ formülünü bir eski bakana yaptırılan teklifle ‘yüzde 40’ eşiğine indirmek istemesini herkesten farklı yorumlamış olmalı MHP" diyen Koru, "Bu yöne sapılmak istenmesini, MHP’liler, ya oyların düştüğünün kabulüyle acizliğin dışa vurulması -yani siyasi bir zaaf- ya da MHP’siz yola devam etme -yani ittifakı bozma- niyeti biçiminde değerlendirmişe benziyorlar. Açıklamalar bana bunu düşündürdü işte" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın.


Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır'' dedi.

Bahçeli  açıklamasında Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın 'suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin' analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyonun görevlendirildiğini de söyledi.

TIKLAYIN - Devlet Bahçeli: CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır

Bahçeli'nin açıklamasına kısa süre içinde CHP kanadından yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün yazılan metin, 'Bahçeli görevinin başındadır, gündeme hakimdir, hatta gündem değiştirmeye mahirdir' deyip parti içine yönelik etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir” dedi. Özel "Bu bir siyasi nezaketsizliktir. Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunmak isteyenler son seçimde yedikleri demokrasi tokadını bir kez daha yiyeceklerdir" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - CHP'den Bahçeli'nin 'yargılama' sözlerine yanıt: Kılıçdaroğlu'na dokunmak isteyenler demokrasi tokadını yer