Gündem

Fatih Altaylı: Trump’ın bu teşekkürleri Türkiye’de adaletin bir kişinin dudaklarının arasında olduğunu göstermekten başka bir işe yaramıyor

"Bu Türkiye’ye olumsuz bir imaj yükleme girişimi"

17 Kasım 2019 15:12

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile düzenlediği basın toplantısında ‘teşekkür’ kelimesinin dikkatini çektiğini söyledi. Altaylı, Trump’ın her konuşmasına Rahip Brunson ve Serkan Gölge için Türkiye’ye teşekkür ettiğini dile getiren Altaylı, “Bu teşekkürleri Türkiye’de adaletin bir kişinin dudaklarının arasında olduğunu göstermekten başka bir işe yaramıyor” dedi.

Altaylı, "Trump’ın bu teşekkürleri Türkiye’yi hukukun olmadığı, adaletin bir kişinin dudaklarının arasında olduğu, yargının doğru düzgün çalışmadığı, yargı yetkisinin Cumhurbaşkanı’nın elinde olduğu, demokrasi ile alakası olmayan bir Orta Doğu ülkesi gibi göstermekten başka bir işe yaramıyor. Oysa Serkan Gölge’nin serbest kalması çok normal. 5 yıl ceza aldıysa, infaz yasası gereği yattığı süre zaten cezasını karşılıyor. Bu durumdaki herkes serbest kalıyor. Ayrı bir çabaya gerek yok. Tam aksine bu durumdakileri tahliye etmemek için çaba gerek” ifadesini kullandı.

 Altaylı yazısında şunları söyledi:

“Hâl bu iken Trump’ın sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmesi, doğru bir teşekkür yöntemi değil. Bu aslında bir teşekkür bile değil. Tam aksine bu Türkiye’ye olumsuz bir imaj yükleme girişimi. ABD Başkanı’nın bunu yanlışlıkla yaptığını hiç ama hiç zannetmiyorum. Bence Türkiye’ye bu imajı Başkan’ın ağzından Türkiye’ye yapıştırmak istiyorlar. Bir daha böyle bir teşekkür gelirse, Cumhurbaşkanlığı cevaben “Türk yargısına teşekkür edin” demeli”

 Yazının devamı için tıklayın