Gündem

Fatih Altaylı: Keşke Türkiye, 'Muhalefet ne diyorsa yanlıştır' fikriyatını bir kenara koymayı becerebilse

"Belki birkaç hayat kurtulabilirdi!"

16 Kasım 2019 07:57

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı son zamanlarda artan intihar vakalarına ilişkin TBMM'de alınan önlemleri değerlendirdi. Altaylı, son dönemde gündeme gelen vakalarda kullanılan maddedin satışına ilişkin TBMM'de bir yıl önce soru önergesi verildiğini hatırlatarak "Keşke Türkiye, 'Muhalefet ne diyorsa yanlıştır' fikriyatını bir kenara koymayı becerebilse " dedi. 

Geçen yıl Mayıs ayında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl verdiği iki soru önergesi olduğunu söyleyen Altaylı, muhaletin muhalefet yapmamakla suçlandığı dönemde siyaset dışı bir konuyu erken uyarı yaparak gördüğünü söyledi. 

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"TBMM'de "Siyanür satışı ile ilgili" birkaç soru önergesinin bu intihalardan çok önce verildiğini öğrenmem oldu. Geçtiğimiz Mayıs ayının 5'inde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi vermişler.

**

Yani doğru düzgün muhalefet yapmamakla suçlanan muhalefet, hiç de siyasi olmayan bir konuda, hiç de hükümeti zor durumda bırakmacı gütmeksizin, bir ülke meselesi üzerinde önceden görerek erken uyarı işini yapmış. Keşke Türkiye "Muhalefet ne diyorsa yanlıştır" fikriyatını bir kenara bırakmayı becerebilse. Belki birkaç hayat kurtulabilirdi!

Yazının devamı için tıklayın.