Gündem

Fatih Altaylı: Hasan Cemal uluslararası saygınlığı olan bir adam, pasaportunu elinden almakla bu ülke ne kazandı? 

"Kovsan gitmez"

04 Aralık 2019 10:43

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı Hasan Cemal'e yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine tepki gösterdi. Mesleğe Hasan Cemal'in yanında başladığını söyleyen Altaylı, "Havalimanında yurt dışına çıkışı engellenmiş ve pasaportuna el konulmuş. Hakkındaki bir dava nedeniyle.  İşin garibi bu dava süresince Hasan Cemal en az 20 kere yurt dışına çıktı.  Gitti ve geri geldi.  Gitti ve geri geldi.  Gitti ve geri geldi.  Bu sefer de çıkabilseydi üç dört gün sonra geri gelecekti.  Çünkü 76 yaşını bitirip, 77’ye basmak üzere olduğu şu günlerde gideceği bir yer yok onun.  Karakteri de müsait değil.  Gitmez. Kovsan gitmez" dedi. 

TIKLAYIN - Hasan Cemal'e yurt dışına çıkış yasağı, pasaportuna el kondu!


Altaylı yazısında, "Ayrıca gitse ne olur!  77 yaşında.  Uluslararası saygınlığı olan, bu ülkeyi seven bir adam o.  Onun pasaportunu elinden almakla bu ülke ne kazandı?  O pasaporta el koyanlar koyduranlar ne kazandı?  Çok merak ediyorum.  Bu ülke bu hareketle ne kazandı! Ya da ne kaybetti!  Bir zamanlar kaçmayıp geri gelenleri içeri atanların, ibre kendilerine döndüğü zaman nerelere kaçtığını da unutmadık" ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın 

Hasan Cemal’in yurt dışı yasağı kaldırıldı

Hasan Cemal'in ve T24'in avukatı olan Fikret İlkiz'in, yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ilişkin talebini değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi yurt dışı yasağını kaldırdı.

Mahkemenin kararında "sanık hakkında kalan bakiye ceza miktarının nazara alındığı" belirtildi.

TIKLAYIN - Hasan Cemal'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı